Belföld

Nem kérte, mégis kapta

 

Száz négyzetméter helyett a folyópart teljes zebegényi szakaszát megkapta volna egy vállalkozó, pedig ő csak egy büfét akart nyitni.

Mindenki jóhiszemű volt, mégis hónapok óta áll a bál a településen. Az egy éve időközi választáson hivatalba lépett új polgármester és képviselőtestület semmisnek nyilvánította ugyanis az előző önkormányzat által aláírt bérleti szerződést egy falatozó és csónaktározó létesítéséről. A szomszédos Szobról szabályosan pályázó Lehoczky Ottó összesen száz négyzetméter bérleti jogát kérte, hogy ott büfét, mosdókat és csónakházat építhessen, s ő is csak utólag vette észre, hogy valójában másfél hektárt kapna havi 25 ezer forintos bérleti díjért.

Fotó: Gózon Francisco

Övé lett volna a teljes zebegényi strand a parkoló bejáratától a Napraforgó utca kezdetéig, minden, ami a kerékpárút és a Duna közé esik. Pedig nézték a szerződést sokan, köztük több jogász is bábáskodott felette, de a sok bába között, ugye…Érthető tehát, ha az új testület mindent elkövet, hogy visszacsinálja a baklövést, a jelek szerint mégsem sikerül békésen megegyezni a Herfli Söröző tulajdonosával.

Nincs egyezség

Nehéz kideríteni, hol ment félre a beszélgetés, pedig háromszor is nekifutottak, hogy új szerződésről, vagy az eredeti módosításáról megállapodjanak, aztán mégis maradt az önkormányzat részéről a semmisséget kimondó határozat, a bérlő pedig ügyvédhez fordulva keresi az igazát: szeretné visszakapni a balul elsült pályázatba fektetett pénzét. Hutter Jánosné polgármester szerint még mindig nem lenne késő új szerződést kötni, mostmár valóban csak a száz négyzetméterről, de ennek esélye napró-napra csökken.

Mi maradt?

Jelenleg egyetlen dolog biztos a zebegényi Duna parton: nincs büfé, nincs csónaktározó, nincs kulturált mosdó. S ha ez a jogi vita folytatódik, jövőre sem lesz a strandszezon kezdetére.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik