Belföld

Újabb levél a MÁV-vezérnek

vasútállomás (vasútállomás)
vasútállomás (vasútállomás)

A váci polgármester újra megoldást kér az áldatlan vasúti állapotokra a Szob-Vác-Budapest vonalon. Az utasok már tüntetni akarnak.

Vágányfelújítás és a váci vasútállomás teljes átépítése okoz egyre nagyobb közlekedési káoszt a térségben. Fördős Attila szeptember közepén már írt egy levelet a lakossági panaszok nyomán a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatójának, amelyben kérte a pontosabb tájékoztatást és a késések csökkentését. A szeptember 18-án Dávid Ilonának címzett levélre azonban mind a mai napig nem érkezett válasz. A polgármester ezt szóvá is teszi következő levelében, amely azután született, hogy a múlt héten a Vácról és a környékről ingázók számára már elviselhetetlenné váltak a többórás késések.

Az állandó késések miatt kirúgással fenyegetik az ingázókat.

“A vonatközlekedés területén azóta egyre rosszabb a helyzet – írja levelében, – emiatt rengetegen fordulnak panaszukkal hivatalomhoz és a város vezetőségéhez. Tájékoztatást sem a vonatok késéséről sem az egyéb felmerülő problémákról (pl. gödi felsővezeték szakadás) nem kapunk” – teszi hozzá a polgármester.

forrás: dunakanyar24

Fogy a türelem

Az elsőnél ingerültebb hangú írásban Fördős Attila ismét kéri a MÁV vezetőjét, hogy folyamatosan adjanak pontos tájékoztatást, amit közzétehetnek a városi honlapon, mert az emberek tudni akarják, hogy miért késnek és mennyit késnek a vonatok.

Tiltakozó akciók készülnek

Sokkal élesebb hangon fogalmaznak az utasok és egyre inkább a térség civil szervezetei is. Ipolyi István Zoltán, a Zebegényi Közbeszéd Magazin szerkesztője már azt írja a lap internetes oldalán: „ha a MÁV nem oldja meg a problémát rövid időn belül, véleményem szerint minden vasútállomáson fáklyás tüntetést rendezzenek a környéken élők, a média meghívása mellett.”

A MÁV próbálkozik

Szeptember közepe óta van káosz. Így kezdődött.

A MÁV egyelőre a beruházó válaszára vár, hogy meg tudják-e oldani a két vágányos közlekedés visszaállítását a Vác-Göd közötti szakaszon, ahol a sorozatos műszaki hibák miatt a múlt hét több napján káoszba fulladt az egyetlen vasúti sínre korlátozott vonatközlekedés. A teljes forgalom kiszolgálása pótlóbuszokkal fizikai képtelenség, hiszen naponta húszezer ember ingázik a Duna bal partján Szobtól Vácon át a fővárosba és vissza. Erről a tervéről a MÁV éppen ezért már lemondott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik