Belföld

Lezárják a fél várost

Futóverseny és demonstráció miatt lesznek ma nagy útlezárások Budapesten.A Budapest Maraton és az Egészség Hídja nevű rendezvény miatt szinte egész nap jelentős forgalomkorlátozásokra kell számítani Budapesten – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a maraton szervezője.

Reggel futás

Fél nyolckor kezdődtek a lezárások. Időszakosan változik, mikor, hol nem engedik az autósokat.Az érintett utak között van a budai alsó rakpart a Rákóczi híd és a Margit híd között, a pesti alsó rakpart a Dráva utca és a Közraktár utca között, a Hősök tere, az I. kerületi Fő utca, a Kálvin tér, a Lánchíd, a Szabadság híd, a Margit híd, a Bajcsy-Zsilinszky út, a Váci út és a Városliget körút egy-egy szakasza.

A lezárások pontos üteméről a http://www.forgalmivaltozasok.hu honlapon adnak tájékoztatást.

Tömegközlekedni sem lesz könnyebb

Ne feledje! 2-es metró sincs ma!

A lezárás miatt a BKK több járata módosított útvonalon közlekedik majd, például az 1-es villamospótló járatai, a 9-es busz, a 19-es és 41-es villamosok is. A kisföldalatti reggel 7 és 9.30 között 2-5 percenként jár, a 2es metrópótlók is kerülővel járnak.

Délután demonstráció

Szintén vasárnap tartják, 15 és 18 óra között az Egészség Hídja rendezvényt, ennek idején lezárják az Attila út egy szakaszát, az Alagutat, a Lánchidat és a Széchenyi István teret, ezért módosított útvonalon közlekedik majd az 5-ös, a 16-os és a 105-ös járat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!