Belföld

Több napra kiesik a 2-es metró

A több mint 40 éve szolgáló biztosítóberendezéseket cserélik a 2-es metró vonalán, ezért a BKK szerint „számos októberi napon" buszok helyettesítik majd a metrószerelvényeket.

Az új, számítógépes vezérlésű, modern berendezésekre való átállás feltétele az Alstom-vonatok teljes körű forgalomba állása volt. A szakemberek a rendszer elemeit együttesen tesztelik októberben több hétvégén és hétköznapon este az M2-es metró teljes vonalán. A próba ideje alatt az M2-es metró szerelvényei utasokat nem szállíthatnak, ezért helyettük metrópótló autóbuszok közlekednek a Déli pályaudvar M és az Örs vezér tere M+H között – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Ön szerint megoldható a metró zökkenőmentes pótlása?

Ossza meg velünk tapasztalatait a cikk alatt kommentben!

Összesen öt napról van szó, ezek listáját ide kattintva olvashatja a BKK honlapján.

A metró kiesését két buszjárattal pótolják. Az M2E buszok gyors kapcsolatot biztosítanak a Déli pályaudvar és a Széll Kálmán tér, valamint a pesti oldal között. A lassabb, és a Déli pályaudvar kivételével minden metróállomást érintő, M2-es jelzésű autóbuszok az Örs vezér tere – Pillangó utca – Puskás Ferenc Stadion – Keleti pályaudvar – Blaha Lujza tér – Astoria – Deák Ferenc tér – Kossuth Lajos tér – Margit híd, budai hídfő – Batthyány tér – Széll Kálmán tér útvonalon közlekednek.

A pótlóbuszok megállóhelyeit és további részletes információt ide kattintva találja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik