Belföld

Zsigó: Baja után Vásárhely is fogyasztóbarát

zsigo-robert(210x140)(1).jpg (zsigó róbert, )
zsigo-robert(210x140)(1).jpg (zsigó róbert, )

Fogyasztóbarát település címet kapott pénteken Hódmezővásárhely. A minősítést Zsigó Róbert Baja polgármestere, annak kezdeményezője adta át.

A pénteki közgyűlésen Zsigó Róbert elmondta, a fogyasztóvédelmi szempontok megváltoztak, inkább a partnerség a fontos, mintsem a büntetés. Ehhez immáron a civil szerzetekben is partnerre találtak. Baján 2011-ben hívták életre a fogyasztóbarát programot melyben a médiafelületeket is felhasználták a lakosság fogyasztóvédelmi és jogi tájékoztatására, fórumokat, nyílt napokat szerveztek.

Ebben a törekvésben Vásárhely városában most partnerre találtak és a testvérvárosi kapcsolat mellett itt támogatást, népszerűsítést várnak. Pintér István az NFH főigazgatója, szintén sok sikert kívánt a városnak a fogyasztók érdekvédelmében, valamint kiemelte a fogyasztóbarát embléma és a pozitív lista előnyeit, melyekkel a kiválóan teljesítő vállalkozások és termékek is profitálhatnak.

Almási István polgármester a díj átvétele után Zsigó Róbertnek vasárnapra békés napot kívánt, utalva a megismételt időközi helyhatósági választásra, amelyről itt olvashat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik