Belföld

Fidesz: nyíltan rasszista az Együtt-PM játéka

Az ellenzéki pártszövetség szerint viszont egyedül a fideszes polgármester gondolja így.

A Fidesz szerint “amióta betette a lábát Bajára a Gyurcsány-Bajnai-Mesterházy szövetség, a várost ellepte az erőszak, a rasszizmus és a hazugság”.

Zsigó Róbert, Baja fideszes polgármestere pénteki közleményében emlékeztetett arra: a Területi Választási Bizottság helyben hagyta azt a döntést, amely szerint a baloldal különösen súlyos jogsértést és hazugságot követ el, amikor azt állítja a Fidesz csalt az előző választáson.

“A hatalomért vergődő bukott baloldal azonban ma ennél is tovább ment, egy nyíltan rasszista, cigánygyűlölő játékot szerkesztett” – szerepel a közleményében, hozzátéve: ezzel a baloldal átlépte a magyar belpolitika soha át nem lépett határait.

Szerinte mindeközben ugyanazok hergelik a bajaiakat, akik az Orbán Viktort ábrázoló hungarocell szobor ledöntését szervezték és a levágott fejét hurcolták Budapesten. A kampányuk egyik vezető embere azt állítja, hogy “ezek technikák. Ki kell próbálni mindent” – olvasható a közleményben.

A rasszizmus, az erőszak és a hazugság nem technikák – közölte Zsigó Róbert -, “hanem a bukott baloldal gátlástalan aljassága, amelyből se a bajaik, se Magyarország nem kér többet”.

Együtt-PM: Csak Zsigó cigányozik

Az Együtt-PM szerint, ha a Fidesz lebukik valamivel, hazudik és támad. Az ellenzéki szövetség így reagált Zsigó Róbert közleményére.

Az Együtt-PM azt írta, Orbán Viktor pártja másodszor bukott le a bajai választási csalással, ezért minden korábbinál nagyobb hazugsággal és aljasabb módon támad.

A Zsigó Róbert által emlegetett internetes játékról szólva közölték, abban fideszes aktivistával kell átkísérni egy választót egy forgalmas úton a szavazóurnához. Hozzátették, a bajai időközi választás kapcsán a bíróság épp azért érvénytelenítette az adott szavazókör eredményét és utasított a választások megismétlésére, mert a Fideszt választók tiltott, szervezett utaztatásán kapta.

A játékban sehol nincs szó romákról – közölte az Együtt-PM -, a választó figurája pedig még akkor sem válik a romákat jelképező ábrává, ha az ezzel kapcsolatos hazugságot az orbánhű média minden hírműsora terjeszteni kezdi – fogalmaztak.

“Egyvalaki cigányozott a játék kapcsán, az Zsigó Róbert” – olvasható a közleményben.

Az Együtt-PM arra szólítja fel Baja polgármesterét, fideszes országgyűlési képviselőt, bizonyítsa állítását a játék rasszista jellegéről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik