Belföld

Az utas hibája, ha rossz a jegykezelő a buszon?

jegyautomata (jegyautomata, bkk, )
jegyautomata (jegyautomata, bkk, )

Feltehetően nem, ám ennek tisztázásához megértés, türelem és emberség kell.

Egy hölgy a 120-as buszra szállt fel Budapesten, egy régimódi lyukasztóban próbálta jegyét érvényesíteni. A saját elmondása szerint filigrán nő megküzdött ugyan a masinával, a jegy nem lyukadt át rendesen, sőt, a sok próbálkozástól több helyen is „benyomódott” – idézi olvasója levelét a BKV-Figyelő.

Kisvártatva két ellenőr és két közterület-felügyelő szállt fel a buszra. Négy mogorva férfi, ahogy a az olvasói levél fogalmaz. A hölgy odaadta jegytömbjét ellenőrzésre, benne a „szerencsétlenül” érvényesített darabbal. Az ellenőr „elvette és elment tőlem, másik utashoz ment oda ellenőrizni. … Nem akarta visszaadni a jegytömbömet. Elvitte előre szó nélkül. Utánamentem és el akartam kérni. Majdnem dulakodni kezdtek velem, amikor követeltem a jegytömbömet. Nem adta vissza, hanem közölte, hogy én egy már más járaton használt jeggyel akartam elcsalni az utazást. Kikértem magamnak, és mondtam, hogy nem tudtam rendesen lyukasztani, és elnézést kértem ezért a hiányosságért”.

Folytatódott a huzavona, a hölgy nem volt hajlandó magát igazolni. Mint írta, megalázól lekezelő volt a helyzet. „Úgy kezeltek, mintha egy közveszélyes bűnöző lennék és nem hagytak helyet az igazam bizonyítására. Körbevettek és megalázó módon leszállítottak a buszról.” A négy férfi követte, a jegytömböt továbbra sem adták vissza.

A történet folytatásához kattintson a BKV-Figyelőre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik