Belföld

Felfüggesztették a gázoló jobbikos mentelmi jogát

bíróság (bíróság, ítélet)
bíróság (bíróság, ítélet)

Ferenczi Gábor mentelmi jogának felfüggesztését javasolja az Országgyűlés mentelmi bizottsága, aki májusban autójával halálra gázolt egy idős asszonyt.

A testület egyhangúlag döntött a mentelmi jog felfüggesztése mellett – mondta el Rubovszky György, a bizottság kereszténydemokrata elnöke a keddi ülés után. Az elnök további részleteket a zárt ülésre hivatkozva viszont nem kívánt elárulni.

Ferenczi Gábor jobbikos országgyűlési képviselő szerint még májusban volt részese egy balesetnek, amely miatt most kezdeményezték a mentelmi jogának felfüggesztését. Már májusban is jelezte, hogy amint jogilag lehetősége lesz, azonnal lemond mentelmi jogáról és a keddi mentelmi bizottsági meghallgatásán is mentelmi joga felfüggesztését kérte a testülettől.

Ferenczi Gábor május 21-én Ajkán autójával elsodort egy idős asszonyt, aki a baleset következtében életét vesztette. A Jobbik akkori közleménye szerint a szabályosan közlekedő politikust a szembesütő erős napfény akadályozta a megfelelő kilátásban, így nem vette észre az autója elé kerékpárját kitoló 93 éves asszonyt, és a balesetet nem tudta elkerülni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik