Belföld

Jobbikos képviselő halálos gázolása

Ferenczi Gábor (Ferenczi Gábor)
Ferenczi Gábor (Ferenczi Gábor)

Ferenczi Gábor Ajkán gázolt el egy kerékpárját toló nőt. Szemébe sütött a nap.

Kedd reggel munkába jövet Ferenczi Gábor országgyűlési képviselő Ajkán elsodort gépkocsijával egy 93 éves idős asszonyt, aki a baleset következtében életét vesztette – tudatta az FN24-gyel a Jobbik.

A párt közlése szerint a szabályosan közlekedő politikust a szembesütő erős napfény akadályozta a megfelelő kilátásban, így nem vette észre az autója elé kerékpárját kitoló asszonyt, s a balesetet nem tudta elkerülni.


Fotó: MTI/Nagy Lajos

Az azonnal értesített mentőszolgálattal és rendőrséggel a képviselő együttműködött, szondát fújt, amely alkoholfogyasztást nem mutatott ki. Ferenczi Gábor a Veszprémi Naplónak azt nyilatkozta, hogy “Nagyon mélyen sajnálom a történteket, az elhunyt családtagjainak részvétemet fejeztem ki, a tragikus esemény rendkívül megviselt.” Hozzátette, segített a hölgyet betenni a mentőbe, de olyan fejsérüléseket szenvedett, hogy nem lehetett már megmenteni.

A képviselő a Jobbik közleménye szerint természetesen áll a további vizsgálatok, eljárások elé. Amint jogilag lehetősége lesz, azonnal lemond mentelmi jogáról.

A 444.hu az esettel kapcsolatban arra emlékeztetett, hogy szinte napra pontosan egy éve nyújtott be írásbeli kérdést Ferenczi egy 2009-es baleset kapcsán, hogy „Tervezi-e a kormány szigorítani a figyelmetlenségből, gondatlanságból elkövetett közúti baleset okozásának büntetési tételeit?”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik