Belföld

“Megy a gőzös, megy a gőzös Felcsút állomásra”

Szabo-Rebeka-Parlament(210x140)(2).jpg (Parlament)
Szabo-Rebeka-Parlament(210x140)(2).jpg (Parlament)

Az Együtt-PM egy játékvonatot ajándékozna Orbán Viktornak, hogy ha játszani akar, azzal tegye, ne az adófizetők pénzéből építtessen magának egyet.

“A felcsúti Orbán-birodalom építése folyamatosan zajlik: gyarapodnak a miniszterelnök által alapított Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány földterületei, megnyitotta kapuit a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia, több milliárdos beruházással épül a Felcsúti “Aranycsapat” Labdarúgó Stadion, a miniszterelnök édesapjának birtokába került egy régi major és növekednek barátainak földterületei is. Nemrég az uradalom terepasztalára egy 600 milliós kisvasút nyomvonala is felkerült” – tudatta Szabó Rebeka.

Közleményében az Együtt – PM független képviselője elfogadhatatlannak nevezte, hogy miközben nincs 500 millió forint a Pető Intézet megsegítésére, a hajléktalanhelyzet megoldására, a gyermekéhezés felszámolására, az oktatási gondok orvoslására, a kormány a Bicske – Alcsútdoboz vasúti vonalra százmilliókat szán. Bár a vasútfejlesztés támogatandó, ez a vasútvonal nem egy reális idegenforgalmi elképzelés része, aminek előnyeiből a helyben lakó emberek ugyanúgy nem részesülnek, mint a polgármester állami földekre alapozott gyarapodásából.

“Az Együtt – PM a Zéró Korrupció programjában olyan lépeseket hirdetett meg, amelyek kizárják az efféle feudális birodalomépítést. Ma, a parlamenti ülésnapon, egy játékvonatot ajándékozunk Orbán Viktornak és arra kérjük, hogy ha vasutakkal akar játszani, akkor inkább ezzel tegye és ne az adófizetők pénzéből építtessen magának egyet” – írta közleményében a független képviselő.

600 millió forint elszámolható közkiadási keretösszeggel, kiemelt projektként fejlesztik a felcsúti kisvasutat. A kormány erről szóló határozata már megjelent a Magyar Közlönyben. Az 1980 óta nem üzemelő Bicske-Székesfehérvár vasúti szárnyvonal egy szakaszát a magyar kormányfő által alapított felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiát működtető alapítvány vásárolta meg, hogy ott a jövőben kisvasutat üzemeltessen. A sínekkel párhuzamosan kerékpárutat építenek ki. Az akadémia honlapjáról kiderül, hogy az alcsúti-felcsúti állomás épülete már vendégházként megújult, és a vértesacsai állomásépületen is végeztek állagmegóvást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik