Belföld

Mégis megmenekül a Pető Intézet?

Egy napra sem marad állami támogatás nélkül a intézmény - állítja az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Kapcsolódó cikkek

Hatalmas felháborodást váltott ki, hogy tegnap leszavazták Szabó Tímea PM-s képviselő javaslatát a Parlamentben, amely 500 millió forint támogatást adott volna a csőd szélén álló Pető Intézetnek. Az ellenzék a szavazás után közölte, ezzel csődbe vitték a Pető Intézetet, még Facebook-oldal is indult az intézmény megmentése érdekében.

Ehhez képest az EMMI azt állítja, egyetlen napra sem marad a Pető Intézet kiegészítő forrás nélkül, és továbbra is megkapja állami támogatását, amelyekből a többi között pedagógusait, köznevelési feladatokat ellátó munkatársait fizetheti. Az EMMI szerint egyébként összességében több mint 400 millió forintos támogatással segítik a magánintézményben a köznevelést és felsőoktatást érintő feladatok ellátását.

“Az elmúlt években az EMMI Köznevelésért Felelős Államtitkársága a normatív támogatáson túl (külön döntéssel) kiegészítő támogatást is adott a Pető Intézetnek közoktatási megállapodás révén. A már meghozott döntés alapján ezen kiegészítő támogatásához a Pető Intézet a jövőben is hozzájut. Bár a Pető Intézet évekkel ezelőtt kötött közoktatási megállapodása ez év augusztus 31-én lejárt, döntés született egy új köznevelési szerződés megkötéséről. Az új szerződés előkészítése folyamatban van, amely 2013. szeptember 1-jétől újra garantálja a Pető Intézetnek a kiegészítő állami támogatást is” – közölte a minisztérium.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik