Belföld

A megnyitó után

A vendégek távozás után újra visszamentünk az Alföldi Galériába, hogy alaposabban szemügyre vegyük az Őszi Tárlat kiállított alkotásait.

Órákkal a hatvanadik Őszi Tárlat ünnepélyes megnyitója után is kígyózó sorok fogadtak minket a kiállított festmények és szobrok előtt. Az ország legrégebbi és egyik legnívósabb kiállítására az ország szinte minden tájáról jöttek érdeklődők.

Idén rekordszámú, 768 pályamű érkezett a tárlatra. Ezek közül 194 művész 262 alkotását válogatta be 12 tagú szakmai zsűri, közel kétszáz festményt és grafikát és több mint hetven plasztikát.

Természetesen vásárhelyi művészek is képviseltették magukat az idei seregszemlén. A tárlaton találkozhatunk többek közt Fülöp Erzsébet, Hézső Ferenc, Zoltai Attila, Návay Sándor, Sonkoly Tibor vagy épp Donka Gergely munkáival is. Utóbbi egyik grafikájával különdíjban is részesült.

Az idén a tárlat fődíját, a Tornyai-plakettet egy budapesti festőnő, Czene Márta nyerte el. A 31 éves művész nem először vett részt a hódmezővásárhelyi kiállításon. 2007-ben Endre Béla-díjat, két évvel később az Oktatási és Kulturális Minisztérium különdíját is elnyerte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik