Belföld

Háborús hangulat Baján

bajai-valasztas(960x640)(1).jpg (bajai választás)
bajai-valasztas(960x640)(1).jpg (bajai választás)

Hangosbemondók járják az utcákat.

A kecskeméti törvényszék választási csalás, kampánycsend megsértése és a szavazók szervezett utaztatása miatt döntött úgy, hogy Baján az egyik szavazókörben megismételteti a két héttel ezelőtti választást. Azóta a bajaiak szerint világháborús hangulat van a városban: az utcákat ugyanis olyan hangos-bemondók járják, melyek a német propaganda-gépezet hangulatát idézik.

Azért, hogy a két héttel ezelőtti ne ismétlődhessen meg, és hogy a szavazás rendjét ne sérthesse meg senki, az Összefogás Bajáért frakció a jelölteket állító szervezetek delegáltjaiból megfigyelő csoportot hozna létre – számolt be az ATV.

A csoport, nem válthatja ki a szavazatszámláló bizottságot, de ellenőrizhetné a jövő héten esedékes újraválasztás tisztaságát – mondta Hajdú Miklós, az Összefogás Bajáért frakcióvezetője, aki hozzátette, azt is kezdeményezik, hogy váltsák le a szavazat-számláló bizottság elnökét, mert nem bíznak benne.

Ahogy az a hvg.hu mai cikkéből is kiderül: Baján egyre durvul a helyzet. A baloldali jelölt, Teket Melinda autóját például titokzatos autók kísérik: tegnap először egy fekete VW Polo állt meg a jelölt mellett, amiből három férfi kamerázott, majd később egy barnaszínű Polo parkolt le a közelükben, amelyből szintén felvételeket készítettek. 

Eközben a 444.hu egyik olvasója még egy képet is készített az aktuális hangulatról. A beküldött képen három – a fideszes jelölttel – felplakátolt mikrobusz látható. Az olvasó hozzátette, volt még egy negyedik autó is, csak az lemaradt a képről, amit ide kattintva nézhet meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik