Belföld

Deutsch nekiment a fejlesztési minisztérium exállamtitkárának

Deutsch Tamás (deutsch tamás)
Deutsch Tamás (deutsch tamás)

A politikus ezúttal a korábbi energetikáért felelős helyettes államtitkárnak, Holoda Attilának ment neki.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) korábbi energetikáért felelős helyettes államtitkára, aki három hónap után önként távozott a fejlesztési minisztériumból, azzal húzta ki a gyufát Deutschnál, hogy a hvg.hu-nak adott interjújában kijelentette “a Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal (MEKH) vezetője ma nem energetikai szakember”.

Deutsch ezúttal Facebook posztban reagált az interjúban elhangzottakra, melyben Holodát bukott helyettes államtitkárnak nevezi. Így:

“Van-e olyan ember széles e világon, aki ne ismerné Holoda Attilát?
A talán tucatnyi tájékozatlan honfitársunk kedvéért mondom, hogy Holoda a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) 3, azaz három hónap alatt megbukott korábbi energetikáért felelős helyettes államtitkára. Holoda egyébként 23 évig volt a MOL alkalmazásában, és két évig az INA igazgatósági tagjaként is dolgozott.
A bukott helyettes államtitkár – aki bizonyára remek energetikai szakember, hiszen 23 év azért nagy idő – a hvg.hu-nak adott interjújában a következő, természetesen megsemmisítő kritikával illeti a kormányzatot:
”a Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal (MEKH) vezetője ma nem energetikai szakember”.
Borzalom! Gyalázat! De akkor ennek a Holodának hogy a fűzfán fütyülő rézangyalát kerülte el hosszú-hosszú éveken át a figyelmét, hogy egy energetikai óriáscégnek, nevezetesen a MOL-nak, sem az elnök-vezérigazgatója (Hernádi Zsolt), sem az alelnöke (Csányi Sándor) NEM ENERGETIKAI SZAKEMBER? (Hernádi Zsolttal baráti viszonyt ápolok, Csányi Sándornak tisztelője vagyok, a történet véletlenül sem róluk szól)
A mi jó Holodánk újabb életnagyságú bizonyítéka annak, hogy egy rossz politikusnál csak egy rettenetes technokrata lehet kártékonyabb.”

Holoda Attila mostanában elég élesen bírálta a kormányt, például kijelentette, hogy “1 forint is sok a gáztározókért, nem 360 milliárd”.

További cikkeink a szereplőkkel:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik