Belföld

Télen kezdenek hajrázni az útépítők

Az egész országban javítják az utakat.

Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár „hazament” Komárom-Esztergom megyébe, Bokodra, hogy bejelentse a következő hónapok nagy közútjavítási csomagját.

A péntek délelőtti ünnepséggel elindult a Dad és a szomszédos Fejér megyei Mór között fekvő 15,7 kilométeres útszakasz teljes felújítása. A nyitány után akár további 530 kilométernyi útra kerülhet tisztességes burkolat országszerte, ha a Magyar Közút Zrt. szakemberei által legkátyúsabbnak ítélt 287 szakaszon el tudják végezni a munkát jövő tavaszig.

 

fotó: MTI

A cél ugyanis az, hogy főutak és ötszámjegyű bekötőutak váljanak normálisan járhatóvá az uniós forrásból erre jutó 33 milliárd forintos keretből.

Az eddig kiadott közleményekben nem találtunk a Dunakanyarban várható útfelújításokat, de kérdésünket már elküldtük a Magyar Közút Zrt. kommunikációs vezetőjének.

Felelősök már vannak

Augusztusban nevezték az útügyi biztosokat. Akkor azt ígérték, velük hatékonyabbá, gyorsabbá válik az útfelújítás. A konkrét munkák terveiből még nem nagyon láttunk semmit. Csongrád megyében például 3 hete még nem tudták, hol kátyúznak majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik