Belföld

Milliárdos útfelújítás a Balaton-felvidéken

utfelujitas(210x140)(2).jpg (útfelújítás)
utfelujitas(210x140)(2).jpg (útfelújítás)

Felújítják a Zánka-Nagyvázsony összekötő utat.

Az erősen leromlott állapotú, 13,5 kilométeres szakasz átfogó rekonstrukciójára 1,796 milliárdos forrás áll rendelkezésre – tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az MTI-t.

Tájékoztatásuk szerint a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező elvégzi a jelenlegi aszfalt makadám burkolatú útszakasz megerősítését, új kopóréteget épít. Elvégzi a  belterületi szakaszokon a vízelvezető árkok rekonstrukcióját is, valamint a külterületi szakaszokon az árok-padka rendezését. Több helyen új buszöblöket alakítanak ki, a meglévő buszmegállókat pedig felújítják. Ezen kívül gondoskodnak a tartós útburkolatjelek festéséről és az átereszek rendbehozataláról is.

A projekt mintegy 5000 lakos közlekedésének feltételeit javítja – tették hozzá.

2013-ban az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Programok keretében országosan több mint 706 kilométernyi, régóta felújításra váró alsóbbrendű mellékút újul meg mintegy 93 milliárd forintnyi, az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatásból.

Az országos programon belül Veszprém megyében az idén 6,8 milliárd forint értékben 50,8 kilométernyi út felújítására van lehetősége a projektgazda Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik