vigszinhaz(960x640)(1).jpg (vígszínház, )
Belföld

Túl sok fideszes szavazott volna Eszenyire?

A fővárosi Fidesz-frakciót erősen megosztotta Eszenyi Enikő és Balázs Péter Vígszínház-pályázata, és sokan támogatták volna a színésznő kinevezését, végül azonban a párt felső köréből jöhetett utasítás, hogy össze kell zárni – írja a Magyar Narancs.

A szavazás előtti héten több fideszes jelezte, hogy készek átszavazni Eszenyi Enikőre – mondta a Magyar Narancsnak a neve mellőzését kérő ellenzéki budapesti képviselő. A fideszesek ráadásul nemcsak akkor választották volna a színésznőt, ha Balázs Péter pályázata érvénytelensége miatt a Vígszínház jelenlegi igazgatója egyedül indul, de akkor is, ha a szolnoki színház vezetője ellen.

A lap informátorai szerint nem Tarlós István személyes ügye Balázs Péter támogatása, így nem ő igyekszik helyzetbe hozni a pályázót, hanem a Fideszen belülről, felülről jött a hátszél. A Magyar Narancs informátorai a lehetséges befolyásos támogatók közül mind Eperjes Károly nevét emlegették.

A múlt héten a fideszes többségű Fővárosi Közgyűlés érvénytelenné nyilvánította a Vígszínház igazgatói posztjára kiírt pályázatot. Korábban a pályázatokat úgynevezett szakmai bizottság véleményezte, javaslataikat figyelembe véve döntött csütörtökön a fővárosi közgyűlés. A Színházművészeti Bizottság delegáltja Bodrogi Gyula, Csiszár Imre, Piros Ildikó, valamint Reviczky Gábor volt. Az utóbbi nem ment el a meghallgatásra, levélben küldte el szavazatát, amelyet nem vettek figyelembe. Az emberi erőforrások minisztere képviseletében dr. Révész Mária (miniszteri kabinet, politikai főtanácsadó) jelent meg, a Vígszínház Nonprofit Kft. társulatát Csőre Gábor, a teátrum Színházi Dolgozók szakszervezeti bizottságának delegáltja képviselte.

A szakmai bizottságtól Eszenyi Enikő és Balázs Péter egyaránt három szavazatot kapott. Arról azonban eltérő információk jelentek meg, hogy a három támogató voks mellett ki kapott nem szavazatokat és kik tartózkodtak.

Hétfőn megjelent a szocialisták fővárosi képviselőjének a nyilatkozata. Tüttő Kata elolvasta a pályázati dokumentációt, amelyből kiderült: Balázs Péter a pályázati határidő lejárta után több mint egy héttel nyújtotta be a pályamű egyik fontos elemét, hiánypótlásra viszont nincs lehetőség. Ezzel azonban egyáltalán nem foglalkozott a szakmai zsűri.

Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra sajtótájékoztatón jelentették be, hogy a Szputnyik a legjobb vakcina, a minimálbér nem lesz adómentes, jövő héten átléphetjük a 4 milliós oltási határt, 6 millió beoltottól beszélünk társadalmi immunitásról.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.