Belföld

Megdőlt a hidegrekord

fagy-der-zuzmara-hideg(1)(960x640).jpg (fagy, )
fagy-der-zuzmara-hideg(1)(960x640).jpg (fagy, )

Csütörtökre virradóra az országos és a fővárosi napi minimum-hőmérsékleti rekord is megdőlt. Budapesten 0 Celsius-fok, Szécsényben mínusz 4,3 fok volt.

Kapcsolódó cikkek

A fővárosban 1957-ben Pestszentlőrincen volt a leghidegebb, 0,4 fok. Most Ferihegyen viszont mindössze 0 fokot mértek. Eddig az ezen a napon országszerte mért legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 3,6 fok volt, amelyet 1979-ben Romhányban regisztráltak. Most a leghidegebb órában Szécsényben mínusz 4,3 fok volt – tájékoztatott az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Kedden az OMSZ már figyelmeztetett a szokatlan hidegre. Míg október első hetében általában az átlagos maximum 19, míg a minimum 8–9 fok körül alakul, ehhez képest szerintük a napokban mintegy 6-8 fokkal lesz hidegebb. A gyengén szeles vagy szélvédett területeken az éjszakai órákban egyre több helyen várható fagy, és már nem csak a talaj közelében.

Az előrejelzés szerint csütörtökön erősen felhős és naposabb területek egyaránt lesznek, számottevő csapadék azonban sehol sem valószínű. Az északkeleti szél a keleti országrészben megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 fok körül várható. Késő estére 2 és 8 fok közé csökken a hőmérséklet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik