Belföld

Holnaptól jönnek a mínuszok

fagy, dér, zúzmara, hideg (fagy, )
fagy, dér, zúzmara, hideg (fagy, )

Felhős, szeles időnk lesz, de előbukkan a nap is. Csütörtök hajnalban már nulla fok alá süllyed a hőmérséklet, pénteken még hidegebb lesz.

Szerdán a nap első felében még az ország nagyobb részét rétegfelhőzet borítja, csak helyenként lehetnek naposabb vidékek. Délutántól azonban észak, északkelet felől egyre nagyobb területen csökken, illetve szakadozottá, gomolyossá válik a felhőzet, több helyen hosszabb időre is kisüt a nap. Legfeljebb egy-két helyen lehet gyenge zápor – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az északkeleti, északi szél többfelé megélénkül, a Tiszántúlon meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10, 15 fok között várható, késő este 3, 8 fok között valószínű.

Csütörtökön főként keleten időnként erősen megnövekszik a felhőzet, emellett több órára kisüt a nap, csapadék nem várható. Az északkeleti szél megélénkül, északkeleten meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 13 fok között valószínű. Péntek hajnalban még hidegebb lesz, éjszaka -5 és +2, napközben 8 és 13 fok várható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik