Belföld

Kiderült, miért rángatták a földön a közterületesek a nőt

bkv (bkv)
bkv (bkv)

Egy nő megmentett egy bliccelőt, a közteresek elkapták. A nő ellenállt, földre került, hárman ráncigálták, elképesztő videó.

“EZT NÉZZE MEG MINDENKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! HA NEM VESZTEK JEGYET TI IS ÍGY JÁRHATTOK!!!!!!!!” – ezzel a szöveggel posztolta ki az egyik Facebookozó a lenti videót, amelyhez hasonlót még soha nem láttunk. Egy nő “csapott össze” három jól megtermett közterületessel.

A videót ezen a linken nézheti meg.

A nő bűne: bliccelőt mentett

A hvg.hu-nak a közterület-felügyeletnél elmondták: az eset október 1-jén 16 óra körül történt az Oktogonon. Valaki nem váltott jegyet a villamoson, őt mentette meg a videón látható nő. Miklós István, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóságának igazgató-helyettese szerint a jelenlegi Btk. alapján ez hivatalos személy elleni erőszak, ezért tartották ott a helyszínen. Bár a nő az igazgató-helyettes szerint “mindent megtett, hogy kiszabaduljon”, a közterület-felügyelők ott tartották, és megvárták a rendőröket, akiknél feljelentést tettek hivatalos személy elleni erőszak miatt.

Miklós István a lapnak hozzátette, hogy most már bilincselésre is van joguk a közterület-felügyelőknek, de még tart a kiképzés, ezért jelenleg még nem alkalmazzák ezt a kényszerítő eszközt. A közterületesek egyébként fontolgatják, hogy személyes adatokkal való visszaélésért is feljelentést tesznek, mert a videón nem takarták ki az intézkedők arcát.

Update: elítéli-e vajon a fellépést az igazgató-helyettes?

Miklós Istvánnal délután nekünk is sikerült beszélnünk. Az igazgató-helyettesnek a következő kérdéseket tettük fel:

– Ennek valóban ez az elintézési módja?

– Mi a véleménye a fellépésről? Elítéli?

– Nagyjából erre számítson, aki megment egy bliccelőt?

Miklós István először válaszolt a kérdéseinkre, aztán visszavonta a nyilatkozatát, és azt kérte, hogy egyetlen mondatot jelentessünk meg tőle, ami a következő:

“A felügyelő azért tartotta vissza a nőt, mert bűncselekményt követett el.”

Közben egyébként jelentkezett a nő állítólagos lánya is, aki azt írta: édesanyja úgy került oda, hogy egy fiatal lányt rángattak a közterületesek, ő pedig ezt nem hagyta annyiban. A láthatósági mellény pedig azért volt rajta, mert október 5-én lesz egy pedagógus tüntetés, és ez a jelképük.

Elképesztő bliccelős történetek

A jegy nélküli utazás veszélyes dolog, és sokszor nagyon messzire ható következményei lehetnek

Túl nagy árat fizetett

2012. május 2-án Ákos felszállt a budapesti 7-es buszra, mint később kiderült, életében utoljára. Ha ekkor valaki azt mondja neki, pár száz forint megmenti az életét, bizonyára kifizeti a vonaljegyet, de így bliccelve utazott – sokan vannak így. Pechjére felszálltak az ellenőrök, pechjére közterület-fenntartókkal együtt, akiknek joguk van igazoltatni az utast. És mivel Ákosnál nem volt semmilyen dokumentum, az intézkedő hatóság emberei nem engedték leszállni. Ákos mégis leugrott a buszról, és átfutott a forgalmas úton. Azaz csak átfutott volna, de egy szemből érkező furgon halálra gázolta. 31 éves volt.

Pótdíj 10 év után

Sokkal vidámabb annak az utasnak a története, aki a Pannon Volánnak küldött 50 ezer forintot, mivel saját bevallása szerint tíz évvel korábban jegy nélkül utazott az egyik járaton. Ilyen mardosó lelkiismerettel úgy tűnik biztosnak: az illető nem politikus.

Hét év bliccelésért

A New York-i metrón utazó Ruben Sanabria is a jegyárat akarta megspórolni (kb. 500 forint), de, miután átugrotta a jegyellenőrző kapukat, elkapták, és mivel egy engedély nélkül tartott pisztolyra leltek nála, tiltott fegyverviselésért hét év letöltendőt kapott. Viszont buszjegyre biztosan nem kell költenie.

Olvasói sztorik