Belföld

Vécédeszkát kapott Papcsák Ferenc

Papcsak-Ferenc(1)(960x640).jpg (Papcsák Ferenc)
Papcsak-Ferenc(1)(960x640).jpg (Papcsák Ferenc)

Egy "MR. 20%" feliratú műanyag vécédeszkát vitt szerdán az Együtt-PM Papcsák Ferencnek arra utalva, hogy szerintük Zugló Fidesz-KDNP-s polgármestere 20 százalékos "sápot szed" a magyar és a zuglói vállalkozásoktól.

Dorosz Dávid a XIV. kerületi polgármesteri hivatal előtt ezt azzal indokolta, hogy a kerület vezetője “valamilyen perverz módon kifejezetten vonzódik a közpénzből épített luxusvécékhez és ahhoz, hogy a magyar vállalkozásokat húsz százalékkal lehúzza”. A felirattal arra utalnak, hogy egy múlt héten napvilágot látott hangfelvétel alapján úgy tűnik, hogy “ő és a rendszere, a fideszes rendszer húsz százalékos sápot szed a magyar és a zuglói vállalkozásoktól”.

Az Együtt-PM szakpolitikusa azt mondta, hogy a bajai időközi önkormányzati választás ügyében meghozott jogerős bírósági ítélet bizonyítja, hogy a “Fidesz a csalók pártja”. Joó András, a Párbeszéd Magyarországért (PM) zuglói csoportvezetője azt mondta, hogy helyi képviselőik rajta fogják tartani a szemüket a kerületi ügyeken. A sajtótájékoztató végén a két politikus megpróbálta átadni a vécédeszkát a polgármester hivatalában, de ez nem sikerült, ezért az önkormányzat portáján hagyták.

Az internetre szeptember 24-én került fel egy hangfelvétel, amelyen sajtóhírek szerint egy építési vállalkozó tájékoztatja Ferdinandy Istvánt (Fidesz-KDNP), a XIV. kerület alpolgármesterét Papcsák Ferencnek, a kerület polgármesterének állítólagos korrupciós gyakorlatáról. A hangfelvételek ügyében néhány órán belül valamennyi ellenzéki párt megszólalt, és jelezte, hogy feljelentést tesz, illetve elvárja, hogy az ügyészség vizsgálja ki az ügyet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik