Belföld

Orbán a hónap végén lehet újra a régi

orbán viktor focizik (orbán viktor focizik, )
orbán viktor focizik (orbán viktor focizik, )

Tizenhat és fél éve ugyanígy a bal lába miatt kellett műteni Orbán Viktort, mint most. Akkor távollétében lett pártelnök.

A kormányfő múlt héten a felcsúti öregfiúkkal edzett, amikor egy mozdulatnál fájdalmat érzett a térdében, ami a tréning végére már be is dagadt. Másnap reggel már többen észrevették, hogy fájlalja a lábát, ekkor ment be a Sportkórházba, ahol közölték, a tökéletes gyógyuláshoz rutinműtét szükséges – írta a Blikk.

Forrás: Facebook

Már a kórházi ágyon is dolgozott

A lapnak a Miniszterelnökség egyik munkatársa azt mondta, hogy Orbán Viktor a Fidesz hét végi kongresszusát nem akarta kihagyni, ezért időzítették hétfőre az operációt. A kórházban egyágyas szobát kapott, a műtétet délelőtt elvégezték, utána rögzítőkötést kapott, pár órával később már dolgozott, számítógépet kért és a jegyzeteit, készült a szerdai kormányülésre. Kedden Orbán Viktort hazavitték. Néhány napig még lábadozik. A kötés két hétig lesz fenn, addig mindennap bejár dolgozni, így a kormányülést is ő vezeti le a Parlamentben. Orbán Viktornak orvosai azt mondták, hogy nem kell lemondania a sportról. A hónap végéig kímélnie kell lábát, de utána óvatosan újra elkezdheti az edzéseket.

Kísért a múlt – a ballal csak a baj

A Blikk emlékeztet rá, hogy a kormányfőnek 16 éve kellett először a bal lábát megműteni. Akkor is tisztújító kongresszust tartott a Fidesz a választások előtt. 1997. április 20-án távollétében választották újra a Fidesz elnökévé, az akkori hírügynökségi jelentés szerint a kórházba küldött táviratban üdvözölték a küldöttek.

A VIII. kongresszuson Áder János ügyvezető alelnök – immár köztársasági elnök – olvasta fel Orbán Viktor beszédét, amely a párt programtéziseit tartalmazta. Orbán Viktor most szombaton maga beszélt, és a Népszava szerint el is árulta, hogy  Áder János államfőként nem májusra, hanem áprilisra tűzi ki a 2014-es  választás időpontját. A lap emlékeztetett arra is, hogy Orbán Viktor milyen jól informált ilyen kérdésekben, 2005 decemberében egy Fidelitas-rendezvényen elsőként beszélt arról, hogy 125 nap van a választásokig, s bár mindenki cáfolta, hogy egyeztetett volna Sólyom László akkori elnökkel, jóslata gyakorlatilag bejött.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik