Belföld

Vona Gábor azonnal kasztrálná az erőszakolókat

Vona-Gabor(210x140)(1).jpg (Vona Gábor)
Vona-Gabor(210x140)(1).jpg (Vona Gábor)

A Jobbik a Fidesz három be nem tartott ígéretére, így az elszámoltatásra, a munkahelyteremtésre és a közbiztonságra fókuszál a választási kampányban - jelentette ki Vona Gábor pártelnök keddi, egri sajtótájékoztatóján.

Közölte: “sem az MSZP-vel, sem a Fidesszel nem akarunk összefogni, mind a két pártot közös felelősség terheli az elmúlt 24 évért”.

A Jobbik elnöke szerint a Fidesz csak imitálja az elszámoltatást, mert nem érdeke, hiszen őket is el kellene számoltatni. Hangsúlyozta, ide tartozik a mentelmi jog eltörlése, az ügynöklisták nyilvánosságra hozása és a gazdasági korrupciós ügyek titkosításának feloldása is.

Úgy fogalmazott: “nem mentelmi jog illeti meg az országgyűlési képviselőket, hanem dupla büntetés”, ha áthágják a törvényt.

Fotó: MTI/Komka Péter

Az ügynöklistákkal kapcsolatban Vona Gábor kijelentette: “posztkommunista hálózat uralja a gazdasági, politikai és kulturális pozíciókat”.

A Jobbik elnöke hangsúlyozta, nem teljesültek a Fidesznek az egymillió munkahelyre vonatkozó ígéretei sem. Az nem munkahelyteremtés, ha a kormány “belebűvészkedi a közmunkaprogramot a statisztikai adatsorokba” – tette hozzá. Szerinte a Fidesz nem tudott olyan gazdasági növekedést elérni, amely munkahelyeket teremtett volna.

“Az sem mindegy, milyen munkahelyeket hozunk létre: egymillió közmunkást, egymillió, multinacionális cégeknek kiszolgált alkalmazottat, vagy egymillió tisztességes magyar munkahelyet” – mondta.

Vona Gábor kitért arra, hogy a közbiztonság kérdésével is kiemelten fog a Jobbik foglalkozni. Azt mondta, nyolcvanhétszer két hét telt el a “két hét alatt rendet teszünk” szlogen megfogalmazása óta. A pártelnök külön kiemelte, hogy az utóbbi időben elszaporodtak a nők, illetve az idősek ellen elkövetett brutális bűncselekmények.

“A nemi erőszak problémáját nem három csapással szeretnénk megoldani, hanem egy csapással: az elkövetőt az első bűncselekmény után kémiai kasztrálással sújtanánk” – jelentette ki.

A sajtótájékoztató keretében mutatták be Heves megye három választókerületének jobbikos jelöltjeit. Az egri választókerületben Mirkóczki Ádám országgyűlési képviselő, a párt szóvivője, a gyöngyösi választókerületben Vona Gábor, a hatvani választókerületben pedig Sneider Tamás országgyűlési képviselő, a párt alelnöke indul az országgyűlési választásokon 2014-ben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik