Belföld
dunaferr(960x640)(1).jpg (dunaferr)

Így mentené meg a Jobbik a Dunaferrt

Buthy Lilla

2013. 09. 13. 16:59

Egy munkacsoport különböző megoldási javaslatokat fog kidolgozni, amelyeket 1-2 héten belül bemutatnak

A Jobbik megalakította azt a munkacsoportot, amely az ISD Dunaferr Zrt. jelenlegi krízisére megoldási javaslatcsomagot fog kidolgozni jelentették be a párt politikusai pénteken, Dunaújvárosban.

Pintér Tamás önkormányzati képviselő elmondta, hogy a munkacsoport tagjai megbeszélést folytattak a cégcsoport helyzetét jól ismerő szakemberekkel a városban. A munkacsoport különböző megoldási javaslatokat fog kidolgozni, amelyeket 1-2 héten belül bemutatnak – tette hozzá.

Bertha Szilvia, a párt országgyűlési képviselője közölte: gazdasági és munkahely-teremtési szempontból is átfogó megoldást keresnek. Szerinte a kormány nem gondolja komolyan a társaság felvásárlását, egyre kisebb jelentőséget tulajdonítanak a problémának, hiszen Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter helyett Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár tárgyal a Dunaferr menedzsmentjével.

Úgy vélte, hogy a kormánypártok a választások miatt időhúzásra játszanak, miközben jövőképet kellene mutatni a dolgozóknak.

Volner János, a Jobbik frakcióvezető-helyettese hangsúlyozta, hogy nemcsak Dunaújváros, hanem egész Magyarország szempontjából stratégiai fontosságúnak tartják a Dunaferrt és a magyar acélgyártást. Jelezte, hogy a Jobbik fejlesztéspárti elképzeléseken dolgozik és komolyan gondolják, hogy az acéltermékek jelenlegi feldolgozottsági szintjének emelésével előre lehet menekülni és stabilizálni lehet a cég gazdálkodását.

Felszólította a kormányt, hogy tétlenségével ne súlyosbítsa tovább a helyzetet, hanem nyújtson segítő kezet a társaságnak, csakúgy, mint az Audinak vagy a Mercedesnek, amelyek munkahelyteremtő támogatásként, munkavállalónként milliós nagyságrendű támogatásokat kapnak.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Bengaluru, 2018. április 18.
Gyertyás virrasztáson vesz részt egy nő egy csoportos nemi erőszak és gyilkosság áldozatául esett nyolcéves indiai lány emlékére Bengaluruban (korábban Bangalor) 2018. áprlilis 17-én. A nomád törzsben élő lány 2018 januárjában halt erőszakos halált az észak-indiai Dzsammu állam Kathua körzetében. (MTI/EPA/Dzsagadis Nv)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.