Belföld

Terítéken a fehérvári közbiztonság

tolvaj (tolvaj, )
tolvaj (tolvaj, )

A közbiztonsági helyzetről ad tájékoztatást a városi rendőrkapitány

Október 11-én, a közgyűlésen tartja meg a Székesfehérvár közbiztonsági helyzetéről szóló rendes, éves beszámolóját Kovács Zsolt rendőr alezredes, városi rendőrkapitány. Ebben külön kitér majd az utóbbi napokban napvilágra került bűnügyi statisztika adatainak részleteire és összefüggéseire.

Ön szerint milyen a közbiztonság Fehérváron?

A legfrissebb statisztikai adatok és rendőrkapitányok beszámolói alapján a hvg.hu elkészítette a “bűnös megyeszékhelyek” rangsorát. A listából kiderül, a százezer lakosra jutó bűncselekmények számát tekintve Magyarország “legbűnösebb” városa: Székesfehérvár.

Cser-Palkovics András polgármester levélben kérte fel Kovács Zsoltot, melyben az is szerepelt, hogy a beszámolóban külön súllyal térjen ki a bűnügyi statisztika adatainak az utóbbi napokban napvilágra került, Székesfehérvárt érintő arányszámaira, illetve azok összefüggéseire is.

Hiszen mint kiderült, a 18.449 bűncselekményből több mint 12.000 valójában egyetlen esethez (csalás-sorozathoz) kapcsolódik, amelyben a nyomozás már lezárult.

A szóbeli tájékoztatóból az is kiderül majd, hogy ezt – a már lezárt – esetet nem tekintve valójában az egyik legjobb közbiztonsági mutatója Székesfehérvárnak van, és valahol a 17. hely környékén szerepelne ténylegesen a megyei jogú városok 19-es listáján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik