Közélet

Melyik az ország legveszélyesebb városa?

rendorseg(2)(960x640).jpg (rendőrség)
rendorseg(2)(960x640).jpg (rendőrség)

A hvg.hu összeállításából kiderült, hogy melyik megyeszékhelyen volt arányosan a legtöbb a bűncselekmény.

A legfrissebb statisztikai adatok és rendőrkapitányok beszámolói alapján a hvg.hu elkészítette a “bűnös megyeszékhelyek” rangsorát. A lap hozzáteszi, nem biztos, hogy a városi bűnügyi statisztikák külön-külön a valós helyzetet mutatják.

Romlott a bűnügyi helyzet

Azt írják, a megyei és országos adatokat átböngészve valószínűleg minden rendőri vezetőnek lenne miről beszélnie. A Legfőbb Ügyészség szeptember 17-én közzétett tájékoztatójából például az derült ki, hogy a rendszerváltás óta soha nem zártak le annyi nyomozást eredménytelenül, mint tavaly.

A növekedés jelentős: míg 2011-ben 245 ezer ilyen eset volt, tavaly már 274 ezer. Abból a szempontból persze nem meglepő ez az adat, hogy az ország számos régiójában romlott a bűnügyi helyzet, különösen a vagyon elleni, illetve a garázda jellegű bűncselekmények száma ugrott meg.

A hvg.hu listájából kiderült, hogy a százezer lakosra jutó bűncselekmények számát tekintve Magyarország “legbűnösebb” városa: Székesfehérvár. A fejéri megyeszékhelyet Kecskemét, majd Salgótarján követi. Budapest csak a 6. az összesített listán.

További részleteket itt olvashatnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik