Belföld

Rogán: újra győzünk Baján

Baja(2)(960x640).jpg (baja, )
Baja(2)(960x640).jpg (baja, )

A Fidesz parlamenti frakcióvezetője szerint nincs nagy jelentősége annak, hogy ismételni kell a választást, mert az érintett 32-es számú szavazókörben nagy arányban nyert a Fidesz jelöltje.

Rogán Antal hétfői budapesti sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre azt mondta, tiszteletben tartják a bírósági döntést. Hozzátette ugyanakkor, hogy nem tulajdonítanak túl nagy jelentőséget az ügynek, mert az érintett 32-es számú szavazókörben nagy arányban nyert a Fidesz jelöltje. Így szinte biztos benne, hogy újra győznek majd.

A Fidesz frakcióvezetője megjegyezte azt is: ahogyan számos országban – így például Németországban, Angliában vagy épp az Egyesült Államokban – nincs kampánycsend, úgy jövőre már Magyarországon sem lesz.

A Kecskeméti Törvényszék illetékes bírói tanácsa szombaton határozott arról, hogy meg kell ismételni a szavazást a bajai 32-es számú szavazókörben. A bírói tanács végzése szerint kampánycsendsértés történt, mert a választói akaratot befolyásolta az, hogy szervezetten szállították az embereket a szavazásra – mondta akkor Ócsai Beatrix, a Kecskeméti Törvényszék szóvivője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik