Belföld

Ávósokhoz és a nyilasokhoz hasonlították a Szolidaritást

Orbán-szobor (orbán-szobor, )
Orbán-szobor (orbán-szobor, )

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szerint a vasárnapi szobordöntés kimerítheti a gyilkosságra való uszítás és az emberi méltóság sárba tiprásának vétkét.

Erről Varga László országgyűlési képviselő beszélt hétfői budapesti sajtótájékoztatóján. A kormánypárti politikus a Magyar Szolidaritás Mozgalom tüntetésén történteket a Szamuely-csapatok, valamint az ávósok és a nyilasok módszereihez hasonlította, és mint mondta, felrémlettek előtte a balkáni háború megcsonkított holttestei is.

Gyomorforgató, és felháborító

Mi akar ez lenni, demokrácia, vagy gyilkosságra uszítás? Hát hol tartunk? Ez lenne a jövő politikája, ezt képviseli a Gyurcsány és a Bajnai-csapat? – sorolta kérdéseit, majd megjegyezte: azt Bajnai Gordonról sem képzelte, hogy idáig tud lealacsonyodni. Szerinte mindez gyenge kísérlet volt arra, hogy a közéletet tematizálják, és hogy ne a rezsicsökkentésről és a családi adókedvezmény kiterjesztéséről beszéljenek az emberek.

Varga László, aki szavai szerint nem elsősorban politikusként, hanem mint magyar állampolgár és keresztény ember fogalmazta meg gondolatait, hozzátette: jó lenne megállni ezen az úton és a választásokig hátralévő hónapokat nem ilyen gyomorforgató, és felháborító performanszok mellett átélni.

Hogy mi történt vasárnap délután Budapesten, hogyan állították fel Orbán Viktor szobrát a Clark Ádám téren, és utána mit tettek vele, azt megtudhatja tudósításunkból, melyet ide kattintva talál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik