Belföld

Óriásbüdzsével dolgoznak Orbán sporttanácsadói

Testneveles(430x286)(2).jpg (testnevelés)
Testneveles(430x286)(2).jpg (testnevelés)

2,2 milliárd forintból, a Testnevelési Egyetem teljes évi költségvetésének közel kétszereséért gyárt új testnevelési stratégiát az Orbán Viktor miniszterelnökségi sporttanácsadója által vezetett Magyar Diáksport Szövetség – írja az Index.

Balogh Gábor, egykori öttusázó Orbán Viktor egyik sportügyi tanácsadója. A 37 éves sportoló a kormányváltás óta dolgozik a Miniszterelnökségen, ahol havi bruttó 747 880 forintot kap munkájáért. Baloghot a tavaly júniusban megújított szerződése szerint éppen „a sporttal kapcsolatos koncepciók, programok” szakértői tanácsadójaként alkalmazzák, azaz a Miniszterelnökségen lényegében beletartozik alapmunkakörébe a szövetségben végzett stratégiaírás is.

Ön szerint szükség van testnevelési stratégiára?

Az Index cikke szerint májusban jelentették be, hogy elindították a „T.E.S.I. – Mindenki testnevelése” elnevezésű kiemelt projektet, amelynek része egy új iskolai testnevelési stratégia megírása. Az azonban csak most derült ki, hogy a projektet a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség 2,2 milliárd forintos pályázatából finanszírozzák. A stratégiaírás keretében eddig több mint 100 millió forintot költöttek el többek között 35 új irodai telefonra, szerverekre és hét darab személyautó tartós bérbevételére.

Az iskolák irányítását átvevő Klebelsberg Intézményfenntartó Központ egyébként forráshiány miatt az új tanévben szinte teljesen leállította a testnevelésórán kívüli diáksportok finanszírozását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik