Belföld
bűnmegelőzési hálózat (bűnmegelőzési hálózat)

Kivágják magukat a szorult helyzetekből

Csapucha Adrienn
Csapucha Adrienn

2013. 09. 27. 13:00

A bűnmegelőzési hálózat Győrben is kiváló tapasztalatokkal debütált.

A győri Eötvös József Általános Iskola és Szakiskola is részese annak a bűnmegelőzési hálózatnak, mely szeptemberben, az évnyitóval egyszerre indult, és amelyhez országosan már több száz intézmény csatlakozott. Az akcióban résztvevő tanácsadók az iskolarendőrökkel és polgárőrséggel együttműködve bűnmegelőzési és ifjúságvédelmi feladatokat látnak el, így többek között órákat tartanak, de az iskolában folyamatosan elérhetőek, így bármilyen kérdésük adódna a diákoknak, azt bármikor feltehetik a szakembereknek.

bűnmegelőzési hálózat (bűnmegelőzési hálózat)

Csütörtökön például a szórakozóhelyeken felmerülő konfliktushelyzetekre reagálva, szituációs gyakorlatokat végeztek az Eötvösben tanuló fiatalok, akik minden alkalommal szívesen kapcsolódnak be a tanulságos és rendszerint humoros formában illusztrált feladatokba. „Gyorsan megszokták a diákjaink a bűnmegelőzési tanácsadó jelenlétét, sokszor maguktól keresik a szakembert, ha például látnak a televízióban egy adott, a rendőrség munkájával kapcsolatos történést, azonnal kíváncsiak rá, hogy ezt hogyan és milyen módon kell vagy kellene lereagálni. Örömünkre szolgál, hogy ennyire nyitott ez a generáció, hiszen nagyon sok veszélyforrás leselkedik rájuk a mindennapokban. A szülők is azonnal igent mondtak a kezdeményezésre, állításuk szerint jóval korábban kellett volna elindítani ezt a sorozatot” – árulta el a Győr24-nek Jakabné Horváth Erzsébet az intézmény igazgatója.

Domonkos Szilveszter, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési tanácsadója is büszke arra, hogy alig két hét alatt sikereket értek el a fiatalok körében. „Beszélgetünk és játszunk, a szituáció mindig az adott témához kötődik, a mai nap például a lopásról, de a verekedésről is szó esett. Arra vagyunk kíváncsiak, hogy a gyerekek hogyan gondolkodnak, hogyan élik meg adott esetben a különböző bűncselekmények meglétét, és szerintük hogyan kerülhetik el ezeket. Volt olyan órám már, ahol megkértem egy diákot, hogy legyen a jelenet rendezője, mondja meg, hogy ki és mit csinál, illetve mit mond. Első pillanatban meghökkent a tanuló, de kellő bátorítással megoldotta a feladatot” – hangsúlyozta portálunknak a tanácsadó, aki természetesen a következő hetekben, hónapokban is segítségére lesz mind a tantestületnek, mind pedig a diákságnak.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Egerszalók, 2016. szeptember 13.
Az Egerszalóki Gyógy- és Wellnessfürdő - Saliris Spa és Konferencia Hotel épülete a Forrás út 4. szám alatt. A vizet 1992-ben az Egészségügyi Minisztérium gyógyhatásúnak minősítette. Ennek jelentőségét felismerve épült a Saliris Resort gyógyszálloda. 
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.