Belföld

Diáklányokat csábított kocsikázni

iskola (iskola, tanev, reggeli, )
iskola (iskola, tanev, reggeli, )

Csongrád megye két pontján is feltűnt egy gyanús, gyerekekre vadászó férfi. Budapesten nemrég egy nő okozott riadalmat.

Először Bordányban szólított le gyerekeket egy autós, majd Hódmezővásárhelyen ajánlotta diáklányoknak, hogy elvinné őket. Előbbi esetet a helyi polgármester jelentette, utóbbiról pedig az egyik közösségi oldalra írt üzenetből értesültek a rendőrök. A bejegyzés szerint, az ismeretlen férfi „tesiző gyereket akart a kocsijába csábítani” Miután tudomásukra jutott az eset,a rendőrök felkeresték az általános iskola tanárait, akik azt mondták, az iskola előtt parkolt a férfi az autójával, abból kihajolva szólított le két kislányt. A gyerekek visszautasították a férfit, aki ezután elhajtott.

Bár semmilyen szabálysértés, bűncselekmény történt, a rendőrség lépéseket tett az ügyben.

“Ne szállj idegen autóba!”

Hallott már ilyet? Ön hogyan óvja a gyermekét?

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője a szülők és a nevelők szubjektív biztonságérzetének növelése, valamint a közvélemény megnyugtatása érdekében intézkedett, hogy a járőrök gyakrabban ellenőrizzék a megye oktatási intézményeinek környékét – írja közleményében a megyei kapitányság.

A rendőrség továbbá felhívja a szülők figyelmét, hogy mondják el gyermekeiknek, semmi esetre se szálljanak be idegenek kocsijába. Ha ilyen kéréssel szólítja le őket valaki, azonnal szóljanak tanáruknak vagy olyan felnőttnek, akiben megbíznak.

A rendőrség továbbá kéri a közösségi média használóit, hogy felelősen éljenek a nyilvánosság ezen eszközével – olvasható a felhívásban.

Egy anyuka volt a budapesti szülők réme

Mindenképpen komolyan kell venni az ügyet, ugyanakkor néhány nappal ezelőtt épp a túlbuzgóság okozott pánikot a budapesti szülők körében.

Nem is akart semmi rosszat?

Egész Angyalföld egy asszonyt keresett, aki az iskolákat járva akar gyereket rabolni magának. Mint kiderült, a nő egy édesanya, aki kézműves szakkört szervezett, ezért kereste fel a XIII. kerületi tanintézményeket.

Olvasói sztorik