Közélet

Lehullt a lepel a „gyerekekre vadászó” nő rejtélyéről

Iskolás (iskolás)
Iskolás (iskolás)

Iskolánkban nem voltak gyermekrablásra utaló jelek és egyéb bűncselekmény gyanúja sem merült fel az ügyintézési célzattal iskolánkba látogató, feltételezhetően szülő részéről – fogalmazott szerdai közleményében a III. kerületi Hunyadi Mátyás Általános Iskola. Az intézmény most részletesen leírta, mi is történt a kérdéses napon.

Gyereket íratott és szakkört indított volna

Eszerint egy hölgy az évnyitó ünnepségen a portán bejelentkezett  az igazgatóhoz,  mivel egy másik iskolába járó gyermekét át szerette volna íratni, emellett a portán a terembérlés lehetőségeiről is érdeklődött. Mivel az intézmény vezetője éppen ünnepi beszédet tartott, a szülő részt vett az ünnepélyen, majd igénybe vette a B. épület mosdóját. Onnan kilépve megszólított egy első osztályos kislányt, ám a gyerek megijedt tőle és sírni kezdett. A nő egyébként azt mondta neki, hogy  múzeumpedagógus és foglalkozásokra vinne gyermekeket. A kisdiák ezt nem értette.

A sírást meghallotta az osztályfőnök, odament és közölte, bármilyen szakkör csak igazgatói engedéllyel tartható az iskolában. Ezután megkérte egy kolléganőjét, hogy  kísérje át a hölgyet az intézmény vezetőjéhez. Az igazgató ekkor épp értekezletet tartott, ezért az iskolatitkárral beszélt, aki  megerősítette mindazt, amit a tanárnő a szakkörökkel kapcsolatban mondott néhány perccel korábban, és mivel éppen ő is az aulába készült, lekísérte az asszonyt, aki ezek után távozott.

„A Hunyadi Mátyás Általános Iskolában ennyi történt” – írják. Mindemellett persze köszönik, amiért a kerületi rendőrkapitányság a gyermekek védelmében kivizsgálta a valóságtartalom nélküli bejelentéseket is, és felhívták a szülők figyelmét az esetleges veszélyekre. Úgy vélik, a sajtóban az üggyel kapcsolatban a valóságos történéseket teljes egészében eltorzító közlések jelentek meg.

Rendőrt hívtak, fantomkép készült, keresték

A történet már több mint egy hete terítéken van, miután az említett XIII. kerületi iskola értesítette a rendőrséget a gyanús asszonyról, és több kerületi tanintézmény, óvoda figyelmeztette a szülőket a lehetséges veszélyről.  A Hunyadi Mátyás Általános Iskola igazgatója akkor azt nyilatkozta a divany.hu-nak, hogy az ő iskolájukba egy nő azzal az indokkal ment be, hogy a gyerekét szeretné beíratni. Nagyon furcsán viselkedett, zavart volt, remegett. Elkapott egy kisdiákot, és azt mondta neki, hogy különórára kell mennie. Később a biztonsági szolgálat kísérte ki a nőt az épületből. Az eset után értesítették a rendőrséget. A rendőrség is közleményt adott ki pár nappal később, melyben arról tájékoztattak, keresik a nőt, bár a bejelentés és az eset között négy nap telt el.  Úgy tudni, azóta rengetegen hívták a rendőrséget, mert látni vélték az asszonyt, egy anyuka például a Facebook-oldalán számolt be egy gyanús idegenről, akivel egy III. kerületi játszótéren találkozott.

Kedden a rendőrség fantomképet tett közzé a nőről, melyet a fent említett általános iskola munkatársai segítségével készítettek, ugyanakkor hozzáfűzték, egyelőre mindez városi legenda.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik