Belföld

Negyedmilliárdból épült újabb üzem Győrben

Harmadával bővítette székhelyén üzemterületét a győri Grana Kft. - hangzott el az elsősorban fröccsöntött műanyag alkatrészeket előállító autóipari beszállító társaság új létesítményének keddi avatóünnepségén.

Nagy Péter ügyvezető igazgató elmondta: a 100 millió forint értékben uniós pályázati forrásból finanszírozott projekt egy nagyobb fejlesztés első üteme. A második etapban – a most zárulóhoz hasonlóan – újabb 750 négyzetméterrel bővül a társaság eddig 2500 négyzetméteres üzemterülete.

Hozzátette: a második ütemhez uniós pályázaton már elnyertek további negyedmilliárd forintot, ami a költségek negyven százalékát fedezi majd.

Simon Róbert Balázs (Fidesz) győri alpolgármester elmondta, hogy a Grana Kft. az utóbbi években mintegy 30 fővel emelte alkalmazottainak számát, a most folyó fejlesztések pedig 15-20 újabb munkahelyet teremtenek.

A mintegy száz embert foglalkoztató, 70 százalékban hazai, a fennmaradó hányadban német kézben lévő társaság által gyártott cikkek szinte valamennyi nagy európai autógyár termékeiben helyet kapnak. Az 1997-ben alapított cég árbevétele 2011-ben és 2012-ben is meghaladta az öt és fél milliárd forintot.

A most avatott üzemrészben egy új fröccsöntő gép állt üzembe, a beruházás nagyobb részét a magas automatizáltságú, daruzott csarnok és a hozzá kapcsolódó alap- és technológiai infrastruktúra tette ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik