Belföld

Orbán ezt küldte Merkelnek

Orbán, Merkel (orbán viktor, merkel, )
Orbán, Merkel (orbán viktor, merkel, )

A magyar kormányfő facebookos videóval gratulált a német kancellár választási győzelméhez.

Orbán Viktor szerint fontos győzelmet aratott a CDU. “Nagy örömmel fogadtuk a híreket itt, Budapesten arról a diadalról, amelyet a most befejeződött német választáson arattatok” – mondta Orbán Viktor. Üzenetében a magyar kormányfő úgy fogalmazott, fontos győzelem ez – “nektek nyilván, de nekünk is az” -, hiszen biztatást és bátorítást jelent a jövőre nézve. Bátorítást jelent, mert arról tanúskodik, hogy bátor politikával még a súlyos európai válság körülményei közepette is ki lehet érdemelni a választók bizalmát – mondta a miniszterelnök.


Egy kocka a videóból

Biztatást is jelent – folytatta -, mert arról szól: lesz mód és lehetőség arra, hogy az elkövetkező években “közösen keressünk orvosságot közös hazánk, Európa súlyos bajaira”. “Isten éltesse a német kereszténydemokratákat, gratulálok, kedves Angéla!”– mondta a miniszterelnök a videóban, amelynek feliratozott szövege után egy koncertfelvétel látható. A videón a német Johannes Brahms: Magyar táncok című művéből látható egy részlet.

Rogán Antal személyesen gratulált Berlinben a német CDU/CSU választási eredményéhez. A Fidesz parlamenti frakcióvezetője történelminek nevezte a konzervatív pártszövetség győzelmét. A vasárnap esti első mandátumbecslések szerint akár abszolút többséget is szerezhet a győztes CDU/CSU a németországi parlamenti választáson.

Rogán Antal hangsúlyozta: nagy öröm számukra, hogy a CDU/CSU, tehát a német jobboldal “a következő német kormánynak is meghatározó ereje marad”. A Fidesz emlékeztetett rá, hogy a CDU/CSU és a Fidesz is az európai szintű jobbközép politikai párt, az Európai Néppárt tagja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik