Belföld

Bankkártyát zsákmányoltak a tinik Mosonmagyaróváron

A dunaszigeti és kimlei fiatal a kihallgatáson elmondták, egy pénztárcát vittek magukkal a gyorsétteremből.

Vádemeléssel zárult a nyomozás annak a két fiatalkorúnak az ügyében, akik Mosonmagyaróvár egyik gyorsétterméből tulajdonították el a sértett tárcáját.

A bankkártyáját illetéktelenül kísérelték meg felhasználni.

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságra január 30-án tett bejelentést a sértett arról, hogy Mosonmagyaróvár egyik éttermében táskájából ismeretlen elkövető ellopta a pénztárcáját értékeivel és bankkártyájával együtt.

A rendőri vizsgálat adati alapján a bűncselekmény elkövetésével két 16 éves tinédzser gyanúsítható. A dunaszigeti és kimlei fiatalok kihallgatásuk során elmondták, hogy az étteremben gazdátlanul találták a tárcát, melyet táskájukba rejtve vittek magukkal. A benne talált pár száz forint készpénzt testvériesen elosztották egymás között, míg a bankkártyát egyikük megpróbálta használni. Sikertelenül.

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság a két tanuló ellen készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a nyomozást lezárta, az ügy iratait szeptember 17-én vádemelési javaslattal megküldte a Győri Járási Ügyészség Fiatalkorúak Ügyésze részére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik