Belföld

Rossz idő, gyengébb szezon

Kevesebben strandoltak a hódmezővásárhelyi strandon az idén, mint tavaly. A legerősebb nap 1,3 milliós bevételt hozott. Olimpiai bajnokokból viszont az idén sem volt hiány.

Míg tavaly a nyár minden hetére jutott két-három kánikulai nap, az idén jóval kevesebb meleg, napsütéses órának örülhettünk. Ez a vásárhelyi strandfürdő bevételén is éreztette hatását.

Az idényben a pénztári bevétel körülbelül 6 millióval, a napi jegyet váltók száma pedig mintegy 6 ezerrel volt kevesebb. Különösen a júniusi adatok rosszak. A cég likviditása azonban nem romlott. A takarékossági intézkedésekkel sikerült a bevételekhez igazítanunk a kiadásainkat – mondta el a Vásárhely24-nek Antalóczy Péter, a Hód-Fürdő Kft. ügyvezető igazgatója.

A legerősebb nap 1,3 milliós bevételt hozott. (Fotó: Vásárhely24/Frankó Máté)

A fizetős napok közül július 28-án voltak a legtöbben. Ekkor 965-en váltottak belépőt a fürdőbe. Tavaly 1256 napijegyet adtak el a legforgalmasabb napon.

– A Magyar Úszás Napján kánikula volt és ingyenes a belépés. Pontos belépési adataink nincsenek, de becslésem szerint elértük a 2000 főt – emelte ki a legtöbb vendéget vonzó nyári rendezvényt a fürdővezető.

Olimpikonok a vásárhelyi strandon (Fotó: Vásárhely24/Frankó Máté)

Az előző évekhez hasonlóan, idén is több száz sportoló vette igénybe a vásárhelyi uszoda medencéit. A városban edzőtáborozó több mint 250 úszó és vízilabdázó 3,3 millió forintos bevételt hozott a strandnak.

Több olimpiai bajnok úszó is vásárhelyen készült a barcelonai vizes vb-re. Itt edzőtáborozott Gyurta Dániel és Risztov Éva, de nálunk edzett a dél-afrikai úszócsapat is, köztük a 200 m-es pillangóúszás londoni olimpiai bajnoka Chad le Clos. A Gyarmati Dezső Sportuszodában készült a nyári paraúszó-világbajnokságra a kétszeres paralimpiai bajnok Sors Tamás is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik