Belföld

Gyurcsány Ferenc Coelho babérjaira tör

Hat mondat, amitől még a nagy írófejedelem, Paulo Coelho is sírva fakadna.

Amint arról mi is beszámoltunk, Gyurcsány Ferenc belevág a szakácskönykészítésbe. Legfrissebb Facebook posztjának tanúsága szerint legutóbb Lendvai Ildikóval ragadott fakanalat. Pedig lehet, hogy a volt miniszterelnöknek a gasztronómia helyett inkább a regényírás felé kellene orientálódnia. Egy biztos: ha így tenne, Coelho azonnal kukába dobna tollat, billentyűzetet, a DK-elnöke ugyanis kemény riválisnak bizonyulna. Gyurcsány Ferenc legcoelhósabb Facebook-szösszeneteit gyűjtöttük össze. Öveket becsatolni, súlyos bölcsességek következnek!

“Időnként nehéz demokratának lenni. Nehéz, de felemelő. Ha leköpnek, azt letörlöd, de ha magadat köpöd szemen, az letörölhetetlenül ott marad. És ocsmány bélyegként ég beléd…” (2013. szeptember, reagálás arra, hogy leköpték Gergényi Péter tárgyalása előtt)

“Magyarok. De nem a jók közül valók. Elfajzottak. Nincs rá bocsánat. Mert aki embert üldöz, az nem jó ember.”  (2013 április, reagálás Gerendás Péter távozási szándékára)

Ha mindőnk Isten képét hordozza, és ebben egyenlőek vagyunk, akkor valamennyi ember egyenlő”  (2013 február, gondolatok a Lincoln-fim után)

Nehéz lehet nőnek lenni, bizonyosan nehezebb, mint férfinak. De sem ők, sem mi nem magunk választjuk a sorsunkat. De alakítjuk.” (2012 március, nőnapi köszöntő)

Könnyebb a sárkánnyal megvívni, mint a szellemekkel, mert bár az előbbinek lehet, hogy hét feje van, de valóságos a teste.” (2012 február, levél Jávor Benedeknek)

Ne akarjuk megölni egymást. Mert a gyilkos és az áldozat is vesztes a nap végén.”  (2012 január, válasz Németh Péternek, a Népszava főszerkesztőjének)

Gyurcsány egyébként nemcsak bölcseletekben jó. Idén a zeneiparba is betört a méltán népszerű, Jól alszik Viktor című dallal. Álljon ez is itt emlékül:

És ne feledkezzünk meg a táncáról sem, ami még nemzetközi hírnevet is hozott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik