Belföld

Pénteken jöhet a fagy

zuzmara-idojaras(650x433)(1).jpg (zúzmara, időjárás, ősz, fagy)
zuzmara-idojaras(650x433)(1).jpg (zúzmara, időjárás, ősz, fagy)

Szerdán akár 19 fokra is melegedhet a hőmérséklet, de reggelre a Bakony lábánál fekvő Taliándörögdön 1,4 fokig hűlt a levegő, pénteken talajmenti fagyra lehet számítani.

Szerdán nyugat felől ismét megnövekszik a felhőzet, de eleinte a középső és keleti területeken még napos lesz az idő. Kezdetben északkeleten és északnyugaton, majd főként északon lehet kisebb eső, esetleg zápor. A délnyugatira forduló szél megélénkül, nyugaton, északnyugaton megerősödik; 14-19°C várható – olvasható az Időkép előrejelzésében.

Képünk illusztráció
Fotó: MTI / Kálmándy Ferenc

Csütörtökre virradóra újabb hidegfront érkezik, így főként a nap első felében többfelé, délután helyenként előfordulhat ismét eső, zápor. Megerősödik az északnyugati szél, marad a hűvös idő, 14-18 fok közötti maximumokra van kilátás.

Pénteken már kevesebb felhő lesz az égen, többfelé kisüt a Nap, csak elszórtan alakulhat ki jelentéktelen eső, zápor. Időnként még élénk lehet az északnyugati szél, helyenként pedig már 20 fok körüli értékeket is mérhetünk délután.

A köpönyeg.hu szerint pénteken hűvös reggelre van kilátás, néhol talajmenti faggyal, de napközben 16-21 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik