Belföld

Orbán kólát, szendvicset vitt Havasnak

Havas Henrik (havas henrik, )
Havas Henrik (havas henrik, )

Mégsem ő, hanem Bajnai Gordon lesz az első vendége Havas Henrik új műsorának.

Az ATV műsorvezetője semlegességet ígért, szerinte a műsort szubjektivitás helyett kizárólag a szakmaiság fogja jellemezni. Bajnaival például a versenyképesség, az oktatás és az egészségügy lesz a téma, “legfeljebb a végén anyám kedvéért megkérdezem majd, hogy mi a helyzet Gyurcsánnyal” – mondta beharangozóként Havas Henrik.

Elmondása szerint nem lesz nehéz semlegesnek lennie, mert neki már nincs pártja, a szélsőségeket leszámítva gyakorlatilag bármilyen kormánynak állna a rendelkezésére szakmai kérdésekben.

A semlegességét egyébként szerinte az is bizonyítja, hogy az első tévéinterjú óta Orbán Viktorral, Deutsch Tamással és Kövér Lászlóval is teljesen normális emberi viszonyban vannak. “Viktorral például legutóbb a választások előtt néhány hónappal egy focimeccsen találkoztam, akkor hozott nekem kólát és szendvicset, úgyhogy annyira nem haragudhat rám” – mesélte Havas, aki azt ígérte: új műsorában egykori és mostani nyilatkozataikkal is szembesítik a pártokat, politikusokat.

A műsorról Havas a Stop.hu-nak azt mondta, egy adásban 6-8 témát dolgoznak fel, ezek közül általában csak egy kapcsolódik személy szerint politikusokhoz. Az első adásban megszólal egy pszichológus is, akit arról kérdeztek, miként választ végül a szavazófülke magányában a polgár. Bejátszásokkal tarkított, frappáns és pörgő műsor lesz.

Havas Henrik szerint egy ilyen műsornak sajnos ma nincs ellenfele a piacon. A közszolgálati média szánalmas, olyan emberek ülnek az egykori székében, hogy ő szégyelli magát miattuk. Gyalázat. A kereskedelmi tévék érthető okokból gyávák, a Fidesz párttévéi pedig szóra sem érdemesek – tette hozzá.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) politikusok médiahasználatáról szóló gyorsjelentése szerint egyébként az M1 esti Híradójában a politikára fordított idő 5 százalékában láthattak kormányról szóló híradásokat a nézők, míg a Fidesz további 44 százaléknyi időt kapott. A KDNP aránya csaknem 8 százalék, az MSZP-é 17 százalék, a Jobbiké 5, az LMP-é 3, a DK-é 4 százalék, míg az Együtt-PM-nek több mint 9 százaléknyi szereplési idő jutott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik