Belföld

Fennakadt a bíróság a Kétfarkú Kutya Párton

Magyar-Ketfarku-Kutyapart-(650x433)(3).jpg (Magyar Kétfarkú Kutyapárt )
Magyar-Ketfarku-Kutyapart-(650x433)(3).jpg (Magyar Kétfarkú Kutyapárt )

Ilyen névvel nem lehet választásokat nyerni – szólt a döntés.

Elutasította a bíróság a Kétfarkú Kutya Párt bejegyzését. A párt közleménye szerint a döntés mögött az a nyilvánvaló szándék áll, hogy ne ők nyerjék meg a választást.

A bíróság legfőbb kifogása – pár felejthető formalitás mellett – a választott név. „A független magyar bíróság szerint, nem lehet Magyar Kétfarkú Kutya Párt a nevünk, mert az megtévesztő. Lévén, hogy nyolc éve ezen a néven ténykedünk, viszonylag nyilvánvaló, hogy akkor lennénk megtévesztőek, ha bármi más lenne a nevünk, hiszen e néven ismer minket mindenki” – írja a KKP közleménye.

Idézet a végzésből: „A szervezet elnevezése módosításra szorul az alábbiak szerint. A 2011. évi CLXXXI. törvény (Cet.) 36. §-a szerint a szervezet elnevezésének meg kell felelnie a névvalódiság követelményének. A névvalódiság követelménye szerint a szervezet nevében nem szerepelhet olyan kifejezés, amely a szervezet jelentőségét, vagy működését illetően megtévesztésre alkalmas. Erre tekintettel – a szervezet céljára is figyelemmel – módosítsa a szervezet jelenlegi elnevezését akként, hogy az megfeleljen a Cet. 36. §-ában foglaltaknak.”

Különösen felháborítónak tartják, hogy „a független magyar bíróság pont azt a pártot próbálja ellehetetleníteni, amelyik már nyolc éve következetesen kiáll a rezsi teljes eltörlése mellett, és nemsokára tervezi megígérni a negatív rezsit, ami azt jelenti, hogy a lakosság küldhet majd csekkeket a nagyobb közszolgáltató cégeknek”.

„Természetesen a névből nem engedünk. Jogászaink harcban állnak. A kormány még a helyén van” – áll a közleményükben.

Frissítés: Közben a párt arra jutott, talán új névvel próbálná meg: Elnézést Kérünk, Akkor Mégsem Kétfarkú Kutya Pártra módosítják elnevezésüket.

A nem bejegyzett párt legutóbb Lékó Péter sakkozó iránti rajongásával került a hírekbe. Korábban Orbán Viktor születésnapjára különleges cigarettásdobozokat készítettek a párt aktivistái, majd ingyenes sörbolt nyitását vizionálták. 2010-ben meghirdetett választási kampányukban már szerepelt az ingyensör, többek közt az örök élet és az adócsökkentés ígérete mellett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik