Belföld

Illés: Kitettük szívünket-lelkünket, de ez sem volt elég

Az államtitkár szerint hecckampány zajlik, és ez így lesz az elkövetkezendő hét hónapban is.

Illés Zoltánt a Szél-ügy kirobbanása óta kergeti a hazai média – mérsékelt sikerrel. Az ATV reggeli műsorában hiába várták csütörtökön, végül nem ment el. Míg az ATV-nek inkább nem nyilatkozott, addig az Echo TV-nek már igen.

A Napi aktuális című műsorban az államtitkárt arról kérdezték: lemond-e a történtek után. Illés megköszönte a lehetőséget a reagálásra, amit egyébként ő maga kezdeményezett. Mégpedig azért, mert szerinte a Szél Bernadett-ügy egy jó példa arra, hogy hogyan zajlik majd az elkövetkezendő 7 hónap.

Az államtitkár ezután elismételte, mit tett meg annak érdekében, hogy az LMP-s politikus megbocsásson neki (küldött egy sms-t), majd azon sajnálkozott, hogy még ez sem elég.

“Akár kitesszük a szívünket, akár kitesszük a lelkünket, semmi nem számít, hanem újból és újból egy hecckampány zajlik, miközben én bocsánatot kértem” – magyarázta Illés, aki egyúttal közölte azt is, hogy ő ezzel a maga részéről le is zárta a témát. És a téma le is zárult, több kérdés nem jött a riportertől Szél-ügyben.

Amint arról korábban beszámoltunk, Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár a parlament keddi ülésnapján Szél Bernadettnek – egy a verespataki bányanyitással összefüggő kérdésére – azt válaszolta: “Attól hogy ön szép, még nem következik az, hogy okos, attól hogy ön állít valamit, még nem következik az, hogy ön ért hozzá, hogy úgy vannak a dolgok.” Butaságnak, “baromságnak” minősítette az ellenzéki képviselő szavait és azt tanácsolta az ellenzéki politikusnak, hogy a “miniszterelnök úr nevét ne vegye a szájára”. Illés Zoltán másnap, SMS-ben kért bocsánatot kijelentéseiért.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik