Belföld

SMS-ben kért bocsánatot szexista szavaiért Illés

LMP (lmp)
LMP (lmp)

Szél Bernadett a bocsánatkérést elfogadta, de az LMP továbbra is a házbizottság elé akarják vinni az ügyet.

Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár szerdán SMS-ben kért bocsánatot előző napi kijelentéseiért az LMP-s Szél Bernadett-től – ezt az ellenzéki képviselő mondta el egy szerdai sajtótájékoztatón újságírói kérdésre.


Fotók: MTI / Bruzák Noémi

Illés Zoltán a parlament keddi ülésnapján Szél Bernadettnek – egy a verespataki bányanyitással összefüggő kérdésére – azt válaszolta: “attól hogy ön szép, még nem következik az, hogy okos, attól hogy ön állít valamit, még nem következik az, hogy ön ért hozzá, hogy úgy vannak a dolgok”. Butaságnak, “baromságnak” minősítette az ellenzéki képviselő szavait és azt tanácsolta az ellenzéki politikusnak, hogy a “miniszterelnök úr nevét ne vegye a szájára”. Kocsis Máté a Fidesz-frakció nevében elnézést kért a képviselőtől.

Durva ámokfutás

Szél Bernadett szerdán az újságíróknak azt mondta, egy “teljesen racionális” ellenzéki kérdésre Illés Zoltán államtitkár egy “meglehetősen durva ámokfutással reagált”.

Hozzátette, a bocsánatkérést elfogadja, de ezzel az ügy nincsen lezárva: továbbra is a házbizottság elé akarják vinni a történteket, hogy garanciát kérjenek arra, hogy “ilyen súlyos ámokfutás” többé ne fordulhasson elő a kormánypárt részéről a parlamentben. Arról még nem gondolkodtak, hogy pontosan milyen garanciákat szeretnének, mert fontos látniuk, hogy milyen a kormányoldal hozzáállása, hogyan kezelik ezt a kérdést – közölte.

Kijelentette, nem tartja normálisnak, hogy a kormánypárti politikusokat nem büntetik meg, amikor elszalad velük a ló. Kettős mércét emlegetett és emlékeztetett arra, hogy tőle megvonták havi tiszteletdíjának egyharmadát, amikor egy Földrablás helyett földosztás feliratú táblát tartott fel a földtörvény zárószavazásakor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik