Belföld

Durva mutánsok teremnek Fukushimán

A két évvel ezelőtt, földrengésben megsérült fukushimai atomerőmű környékén csöppet sem szokványos zöldségeket szüreteltek a konyhakertben.

A Fukushima Daiichi atomerőmű súlyosan megrongálódott a 2011-ben Japánt sújtó földrengések miatt, blokkjait azóta lezárták, a létesítmény nem működik. A híradásokból többször is hallhattunk róla, hogy a szakemberek a sugárszennyeződéssel küzdenek, igyekeznek kijavítani az épület hibáit.

Nem mindennapi videók és fotók kerültek fel az internetre.


A környéken lakó őstermelők kertjében meghökkentő formájú és méretű zöldségek teremnek. A szakértők szerint ez egyértelműen a megszokottnál magasabb radioaktív sugárzásnak tudható be. Láthatunk a videókon kétfelé ágazó kukoricacsövet, felismerhetetlenségig deformált paradicsomot, ötfelé ágazó padlizsánt és más, szinte már ijesztő növénycsodákat.


Az abnormális zöldségek egyébként ehetők, alakjukat és különös vonásaikat a sejtekre gyakorolt radioaktivitás okozza, melynek során megváltoznak egyes DNS szakaszok, ezért a megszokottól eltérően fejlődnek ki a sejtek. A szakértők szerint az elkövetkező évtizedekben továbbra is számítani kell hasonló terményekre az atomerőmű környékén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik