Belföld

Új munkahelyek Hódmezővásárhelyen

A város cégeire, vállalkozásaira is számítanak, hogy minél több megváltozott munkaképességűt visszavezessenek a munkába.

Országosan 11,7 milliárd a tartaléka annak a Támopos pályázatnak, mely a rehabilitációs járadékban részesülők munkába állását segíti. Ezt az összeget 2015 végéig lehet és kell felhasználni – mondta el a Vásárhely24-nek Bényi Krisztina, a Csongrád Megyei Kormányhivatal rehabilitációs és Szakigazgatási Szerv igazgatója.

A programban részt vevő vállalkozások 800 ezer forintig kaphatnak támogatást egy-egy ember foglakoztatásához. Továbbképzésre, és beutazásra is igényelhetnek külön forrást.

Az a munkavállaló, aki rendszeres rehabilitációs járadékban részesül, 6-8 órás alkalmazása esetén átmenetileg nem kaphatja járadékát, csak a munkabért, ám akit 4 órában vesznek fel, az a rehabilitációs járadékot is megkapja munkabére mellé.

Legalább 260 új állás

Almási István polgármester elmondta, hogy a Hódfó Szociális Foglalkoztatóban 182 helyett hamarosan 202 megváltozott munkaképességű embert foglalkoztathatnak majd, emellett az önkormányzat a közszférában is további 55-60 fős felvételt tervez. Arról pedig már korábban beszámoltunk, hogy a SZEFO Zrt is 175 embert alkalmaz 2014 közepétől a városban.

Bényi Krisztina reméli, hogy sok kis- és közép-, de akár nagyvállalkozás jelentkezik majd a programra, ahol pályázni nem, csupán a foglalkoztatási igényt kell jelezni.

A részletekről a helyi Támop irodában adnak felvilágosítást, a cégek képviselőit pedig egy fórumra várják szeptember 26-án, 16 órára a városháza dísztermébe.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik