Belföld

Orbán: megtörtént a fordulat

Orbán Viktor (Orbán Viktor)
Orbán Viktor (Orbán Viktor)

Az európai uniós túlzottdeficit-eljárás megszüntetését, az IMF-hitel idő előtti visszafizetését, a foglalkoztatottak számának növekedését, az infláció leszorítását, a gazdasági növekedés beindulását – említette az elmúlt hónapok sikerei között Orbán Viktor a Parlamentben.

Az őszi ülésszak első napján a miniszterelnök napirend előtti felszólalásában azt mondta: a kormány kiszabadította az országot a Nemzetközi Valutaalap szorításából, megvédte a nyugdíjasok pénzét és a családi adókedvezményt, fenntartotta a multinacionális vállalatok és a bankok különadóit. Hitel idő előtti visszafizetésére csak olyan országok képesek, ahol stabil a kormány, megfelelők a tartalékok, fegyelmezett a költségvetési politika és összetartók az emberek – mutatott rá.

Hangsúlyozta: a csökkenő infláció azt jelzi, hogy Magyarországon lassabban emelkednek az árak, mint más országokban. Szintén eredményként említette, hogy a kormány megalapozott, ésszerű béremeléseket hajt végre, nem hitelből növeli az egészségügyi dolgozók és a pedagógusok bérét. Megtörtént a növekedési fordulat, már nem mások pénzén tengődünk, hanem saját lábunkon állunk – jelentette ki a kormányfő.

A devizahitelesek megsegítése és a rezsicsökkentés folytatása kapcsán úgy fogalmazott, „Állunk a viták elébe, és küzdünk az igazunkért”. Nyomatékosította, hogy senki sem fog még egyszer extraprofitot szerezni a magyar emberek kárára Magyarországon. Magyarország független, szuverén ország, a gyarmatosítás kora lejárt – mondta Orbán Viktor, aki szavait azzal zárta, hogy a rezsicsökkentés, a devizahitel-rendszer felszámolása, valamint a családok és az otthonok megmentése nemzeti ügy.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik