Belföld
NAV-adoellenor(4)(960x640).jpg (adóellenőr, NAV, nyugta)

A Cserepes sori piacot ellenőrizték a NAV munkatársai

Kunstár Csaba
Kunstár Csaba

2013. 09. 07. 20:53

Az ellenőrzések több mint egyharmadánál feltártak valamilyen szabálytalanságot a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai, akik a főként ruházati termékek árusításával foglalkozó kereskedőknél vizsgálódtak.

A NAV több mint hetven civil és egyenruhás munkatársa többek között próbavásárlásokkal a számla- és nyugtaadási kötelezettség teljesítését ellenőrizte. Emellett vizsgálták a termékek eredetét, a foglalkoztatottak bejelentésének szabályosságát, valamint a hamis vagy megtévesztésre alkalmas áruk kiszűrésével az iparjogvédelemhez, a szerzői jogokhoz kapcsolódó rendelkezések betartását – mondta Csurgó Edit, a NAV Csongrád megyei adóigazgatóságának vezetője.

A pénzügyőrök szúrópróbaszerűen megvizsgáltak a piac parkolójában található gépkocsikat is, ott elsősorban jövedéki termékeket, például magyar zárjegy nélküli cigarettát kerestek.

Csurgó Edit tudatta, az ellenőrzés első órájában elvégzett 33 próbavásárlás több mint egyharmadánál találtak valamilyen szabálytalanságot, jellemzően a nyugtaadást mulasztották el az árusok. Ezzel párhuzamoson dolgoztak az adóvégrehajtók is, ők a tartozással rendelkező adózóktól ingóságokat és készpénzt foglaltak le, egy óra alatt csaknem egymillió forint értékben.

Az igazgató közölte, május 11-én a NAV a piacon már végzett egy hasonló ellenőrzést, akkor az adóellenőrök és pénzügyőrök az esetek csaknem felénél találtak valamilyen hiányosságot.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.