Belföld

Motoron száguldoztak a Pető-gyerekek

Pető Intézet (Pető Intézet)
Pető Intézet (Pető Intézet)

Több tucat Harley, rajtuk celebekkel, motorosokkal és mozgássérült gyerekekkel. Galéria!

Nem értünk hozzá, de van egy olyan érzésünk, hogy fél óra önfeledt száguldozás egy Harley-n van olyan jó terápia egy mozgássérült gyereknek, mint egy kiadós labdagyakorlat. És még élvezik is, legalábbis ez látszik az MTI fotósorozatán. Csordás Claudia újságíró-fotós-motoros aktivista egy csomó motorozó celebet körbetelefonált és sokan kötélnek is álltak: a Petőben feltűnt Delhusa Gjon, Szabó Győző, Harsányi Levente, Talmácsi Gábor, Zsidro Tamás és mások, meg persze még egyszer annyi “sima” motoros.


Kattintson a képre!
Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt

A beöltöztetés után nagyjából fél órát keringtek a belvárosban, a budai intézetből indulva átmentek az Alagúton, a Lánchídon, végig a rakparton, majd a Szabadság hídon vissza. A többit elmondják a képek.

Az esemény nem szándékos aktualitása, hogy augusztus végén kiderült: a Pető költségvetése annyira megcsappant, hogy akár csődbe is mehet. Most a konduktorok kirúgásával – és így a felvehető gyerekek számának csökkentésével – próbálkoznak. A kormány időközben megemlített egy 420 milliós támogatás, ám időközben kiderült: ez nem extra pénz, csupán a szokásos éves költségvetési keret.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik