Belföld

A kormánypártok mindent visznek

csak a fidesz (csak a fidesz, fidesz, )
csak a fidesz (csak a fidesz, fidesz, )

A Századvég legfrissebb közvélemény-kutatása szerint a Fidesz–KDNP az elmúlt időben tovább tudta növelni előnyét az ellenzékkel szemben. Míg a kormánypártok támogatottsága kismértékben nőtt, a többi parlamenti párté alig változott.

Augusztusban a választási aktivitás a korábbi hónapokhoz képest kissé emelkedett, a választók 49 százaléka biztosan részt venne a parlamenti voksoláson. A pártszimpátiájukban bizonytalanok teljes népességbeli aránya enyhén csökkent, jelenleg a választók 44 százaléka tartozik ebbe a csoportba.

Júniushoz képest a kormánypártok növelték támogatóik számát, most a teljes népesség 27 százaléka szavazna a Fidesz–KDNP-re. Május óta változatlan, 13 százalékos az MSZP támogatottsága. A Jobbik 7, az Együtt 2014–PM 4, az LMP 2, a Demokratikus Koalíció 1 százalékon áll.

A júniusi 49-ről 50 százalékra nőtt a Fidesz-KDNP tábora a biztos szavazó pártválasztóknál is. Az MSZP és a Jobbik támogatottsága kismértékben csökkent (23, illetve 12 százalékra). Az Együtt 2014–PM-re továbbra is a biztos szavazók 8, az LMP-re 3, a Demokratikus Koalícióra 1 százaléka voksolna.

A telefonos kérdőíves közvélemény-kutatást 2013. augusztus 23–28. között végezték ezer véletlenszerűen kiválasztott felnőtt megkérdezésével. Az elemzésben közölt adatok legfeljebb plusz-mínusz 3,2 százalékponttal térhetnek el a mintavételből fakadóan attól az eredménytől, amit az ország összes felnőtt lakosának megkérdezése eredményezett volna – írta a Századvég. .

Ajánlott videó

Olvasói sztorik