Belföld

Bajnai legyőzte Mesterházyt

bajnai és mesterházy attila (bajnai gordon, mesterházy attila, )
bajnai és mesterházy attila (bajnai gordon, mesterházy attila, )

De még Gyurcsány is. Abszolút nem reprezentatív közvélemény-kutatásunk eredménye, amelyből az is kiderült, hogy a baloldal esélytelen.

Kedden már beszámoltunk egy aznap reggeli közvélemény-kutatásról, amely a TV2 Mokka című műsorában volt látható. A kérdés az volt, hogy a tévénézők szerint a baloldalnak vajon melyik miniszterelnök-jelölttel lenne esélye a jövő évi választásokon. A Mokka szavazásán Mesterházy Attila kissé meglepő, 96 %-os győzelmet aratott Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc felett. A két utóbbi politikus labdába sem rúgott mellette.

A TV2 szavazását megirigyelve, szintén tegnap, úgy döntöttünk, mi is feltesszük a Hír24 olvasóinak majdnem ugyanezt a kérdést. Tehát, hogy szerintük az MSZP-, az Együtt- vagy a DK-vezérrel lenne-e esélye a baloldalnak arra, hogy 2014-ben megszorongassa Orbán Viktort és a Fideszt. Mi, a Mokkával ellentétben, egy 4. válaszlehetőséget is beépítettünk a kutatásba, jelesül, hogy: „Nincs esélye a baloldalnak.”.

Kérdésünkre több mint 30 ezren válaszoltak, az eredmény pedig a következő lett:

A legtöbb válaszadó úgy gondolja, hogy nincs esélye a baloldalnak 2014-ben (39%). Akik szerint azonban van esély, közülük a legtöbben Bajnai Gordont látják a legerősebb jelöltnek (33%), az E14-es politikust Gyurcsány Ferenc követi (15%). A Hír24 olvasói szerint Orbán Viktor ellen a legkevesebb esélye Mesterházy Attilának lenne (13%).

Hozzátesszük: közvélemény-kutatásunk egyáltalán nem reprezentatív, a messzemenő következtetések levonása ilyeténképp tök fölösleges.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik