Belföld

A Fidesz-módszer: “Deres, kaloda, sötétzárka?”

iskola (iskola, tanev, reggeli, )
iskola (iskola, tanev, reggeli, )

Az MSZP Országos Pedagógus Tagozatának elnöke szerint kibújt a szög a zsákból.

“Ha Fidesz módra a jó gyerekeket is ütni kell a jó teljesítményért, akkor mi legyen a rossznak kikiáltott nebulókkal? Deres, kaloda, sötétzárka? 2200 helyen már ott a rendőr az iskolában. Mert ettől majd megnő a teljesítő kedv. Ettől leszünk mi, magyarok a legjobbak?” – kérdezi közleményében Kajtárné Botár Borbála, majd ellenpontként a korszerű oktatást, a gyermekközpontú, családias légkört, az egyéni képességek és tehetségek kibontakoztatását hozza fel.

“Nem! Ütni, vágni kell gyereket, pedagógust egyaránt! Kósa Lajos tanévnyitójában lerántotta a leplet mindarról, amit a

Kajtárné Botár Borbála
Fotó: MTI /

Fidesz az oktatásról, az iskola és a tanárok szerepéről, a gyermek és szülő sárba taposott jogairól gondol. Egyértelművé tette azt is, ma Magyarországon parancsuralmi rendszer van. Nemcsak Debrecenben, de az ország minden állami kézbe vett iskolájában. Merne ma neki – nekik – ellentmondani valaki?” – kérdezte, majd ezt megválaszolta azzal, hogy dehogy.  “Sem a debreceni Tóth Árpád gimnáziumban, sem másutt! És a Fidesz szerint ez így van rendjén!”

Az MSZP Országos Pedagógus Tagozatának elnöke szerint a tanárok pedig eltűrnek mindent, az államosítást, a megemelt óraszámot, az egész naposnak mondott iskola elviselhetetlen munkakörülményeit, a keresztény ideológia állami kényszerét, a nem is titkolt szándékkal nyakukra szabadított “hithű” szakfelügyelők hadát! Némán tűrik maradék méltóságuk nyílt meggyalázását, az ilyen tanévnyitó beszédeket is, amiért cserébe jó képet vágnak az eléjük hajított marék üveggyöngyhöz. Meddig tűrnek még a pedagógusok? – zárul a közlemény.

Kósa Lajos polgármester és Fidesz-alelnök Debrecenben a Tóth Árpád Gimnáziumban valóban arról beszélt, hogy az iskola vezetése két éve nem mer neki ellentmondani, mert azt nem szokás. Amit ezután az oktatásban mondanak, “az parancs”, aki pedig nem jól teljesít, ahelyett mást kell keresni – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik